13 Mayıs 2015 14:22

Medeni Yıldırım'ın katledilmesinden iki yıl sonra keşif yapıldı

Lice'nin Kayacık (Hêzan) köyünde Haziran 2013'te karakol-kalekol protestosu sırasında askerlerce açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın katledilmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra olay yerinde keşif yapıldı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık (Hêzan) köyünde 28 Haziran 2013 günü karakol-kalekol yapımını protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme dönük askerin müdahalesinde Medeni Yıldırım yaşamını yitirirken, 9 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Asker saldırısının üzerinden yaklaşık 2 yıl gibi uzun bir süre geçerken, olayla ilgili olarak keşif bugün yapıldı.

Sabah saatlerinde olaya ilişkin soruşturmayı yürüten Lice Cumhuriyet Savcısı Emre Tunay ve Yıldırım ile saldırıda yaralanan yurttaşların avukatları Muhammet Emin Çoban ve İmran Gökdere, olayın yaşandığı Kayacık köyüne gitti. Keşif işlemlerinde olay sırasında yaralanan Metin Bulut isimli yurttaş da hazır bulundu. Yıldırım'ın vurulduğu yerde olayı canlandıran savcı, ateş edilen askeri kuleyi tespit etmeye çalıştı.

Saat 10.30'da başlayan keşif işlemleri yaklaşık 4 saat sürdü. Keşif sırasında olay günü askerlerce çekilen görüntüler de izlendi. Keşif işlemlerinin ardından keşif işlemleri tutanak altına alındı. Tutanakta, daha önce Yıldırım'ın 1 nolu nöbet kulübesinden açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğinin düşünüldüğü, ancak bu kulübenin olayın yaşandığı bölgeden net olarak görülmediği ifade edildi. Karakol girişinin hemen yanındaki nöbet kulübesinin ikinci katından olay yerinin net bir şekilde görüldüğü ve Yıldırım'ın vurulduğu noktanın ise kulübenin sol tarafından kaldığı belirtilen tutanakta, Yıldırım'ın vücuduna giriş yapan merminin sol omuzdan girdiği, sağ kol altından çıktığı düşünüldüğünde söz konusu atışın bu kulübeden yapıldığı kanaatine varıldığına yer verildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Alya’da 23 köy ve mezra IŞİD'den kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Burundi’de askeri darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...