13 Mayıs 2015 14:15

Alya’da 23 köy ve mezra IŞİD'den kurtarıldı

YPG savaşçılarının dün geceden beri Alya cephesinde IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonda 23 köy ve mezra ile bir benzin istasyonu kurtarıldı. (FOTOĞRAF: ARŞİV-Kobanê)

Paylaş

Serêkaniyê’de bir haftayı geride bırakan YPG operasyonlarında şimdiye kadar onlarca köy IŞİD'den kurtarıldı. YPG operasyonunda en son dün gece Halep-Deyrezzor yolu üzerinde bulunan ve stratejik önemi olan Alya köyü de temizlendi.

ANHA'nın haberine göre, YPG savaşçılarının operasyonuyla özgürleştirilen Alya köyünün ardından Til Temir’in kuzeybatısında bulunan ve Alya hattında yer alan toplam 23 köy ve mezra ile bir benzin istasyunu kurtarıldı.

Stratejik önemi olan Alya köyü, buğday deposu ve benzin istasyonunun IŞİD'den temizlenmesinden sonra aynı hat üzerinde bulunan Suveyr Celia, El Kebir, Um Hermelê, Mezraed Ubeydilhilo, Xelil Hercan, Maksume, El Elluş, El Kebtaş, El Herbi, Şex Ricam, Ridênî, El Vusta, Kebir Emir, Şidyan Kerker, Eehaniyet, El Beggara, Merrat, Derxan, Rezraat, Naif Berhevi, Salihiyet El Edvan köyleri ile mezraları kurtarıldı.

Süren operasyonda IŞİD, Serêkaniyê ve Hesekê cephelerinde darbe almaya devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecinin başvurusuna erteleme

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım'ın katledilmesinden iki yıl sonra keşif yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa