13 Mayıs 2015 13:00

Antep’te HDP’ye polis saldırısı protesto edildi

Paylaş

Gaziantep Üniversitesi önünde seçim standı açan HDP’lilere polis saldırısı protesto edildi. Önceki gün üniversitenin giriş kapısı önünde HDP’li gençlerin stant açmasının ardından, bir grup MHP’li, gençlerin karşısında toplanarak provokasyon yapmış, çıkan gerginlik üzerine polis, HDP’li gençlere saldırarak öğrencileri darbedip gözaltına almıştı. Olayda HDP’li gençlere saldırırken, provokasyonu yaratan ülkücüleri MHP’nin seçim otobüsüne bindirerek kampüs içine taşıyan polisin saldırısında 15 HDP’li gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar aynı gün emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakılmıştı. Öte yandan gözaltına alınan bazı kadın öğrenciler de polisin tacizine maruz kaldıklarını belirtmişti. 

Yaşananlar protesto için dün Dilok Demokratik Öğrenci Derneği önünde toplanan yüzlerce öğrenci üniversite önüne kadar yürüyüş yaptı. Öğrencilere HDP Gaziantep milletvekili adayları, HDP, EMEP, ESP, DBP yöneticileri ile Emek Gençliği üyeleri de destek verdi. HDP milletvekili adaylarının ve kurum temsilcilerinin en önde kol kola girdiği yürüyüşte, alkışlarla, zılgıtlarla saldırıyı protesto eden öğrenciler, ‘Gözaltılar baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘HDP umuttur, umut dimdik ayakta’ sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan Sinan Taştekin, günlerdir üniversite meydanında bulunan stantlarının diğer parti stantlarıyla hiçbir sorun yaşamadığı hatırlatarak, önceki günkü saldırıyla faşist ülkücü çetelerin HDP’nin başarısına gölge düşürmek istediğini dile getirdi. HDP’nin kazandığı ivmenin AKP’yi rahatsız ettiğini belirten Taştekin, “HDP’nin barajı geçmemesi için ülke kaosa sürüklenmek isteniyor. Bu baraj çoktan AKP ve polisin üzerine yıkıldı. Eşit, parasız, bilimsel, laik, ana dilinde eğitim şiarıyla çıktığımız bu yolda bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Üniversitelerimizde faşist çetelere geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizi dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürt demek ayıp’ diyen AKP’li Yasin Aktay’a tepki

SONRAKİ HABER

Almanya'da grev hakkına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...