13 Mayıs 2015 12:44

Soma için hastanelerde eylem yapıldı

Paylaş

İstanbul’da sağlık emekçileri, taşeron işçiler ve tıp öğrencileri Soma’yı unutmadı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'Nde öğle tatilinde yemekhanede buluşan SES Aksaray Şube, DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube, İstanbul Tabip Odası ve Tıp Öğrenci Kolu üyeleri, “Yüreğimiz Soma’da öfkemiz sokakta. Kaza değil, kader değil, fıtrat değil, katliam! Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!” dedi.

Hastane bahçesinde “Soma’nın katili taşeron devleti”, “Soma’yı unutma, unutturma” sloganlarıyla yürüyen emekçilere, hasta yakınları da katıldı. “Soma’nın hesabı sorulacak” sloganın ardından bahçedeki yaşlı bir hastanın “Ne zaman sorulacak? Geç bile kaldık. 7 Haziran’da hesap sorulsun” sözleri çevredeki insanlardan alkış aldı. Tıp öğrencileri, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinin adının yazıldığı dev pankartı hastane avlusuna astı. 

Burada ortak açıklamayı okuyan SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, “Soma’da yaşanan resmen cinayettir. Emekçileri güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet. Bunca ölüm karşısında susan, patronlar ve hükümetle iş birliği içinde işçilerin ensesinde boza pişiren sendikacılar da bu iş cinayetlerinin suç ortağıdır” dedi. 

TAKSİM İLKYARDIM'DA KATLİAM LANETLENDİ

SES Şişli Şubesinin çağrısıyla Taksim İlkyardım Hastanesinde toplanan sağlık emekçileri Soma katliamını protesto etti. Sorumluların yargılanmasını isteyen emekçiler, katliama neden olan çalışma koşullarının her yerde dayatıldığını söyledi.

SES Şişli Şube Yöneticisi Ferdane Çakır, “Bizler günlük 8 saat çalışmak istiyoruz, maaş ve emekliliğe yansıtılan ve adil dağılımlı bir döner sermaye ücreti istiyoruz ayrıca yıpranma payının mutlaka ve ivedilikle çıkarılmasını istiyoruz” dedi. SES İşyeri Temsilci Güneran Polatoğlu da şunları söyledi: “Sağlıkta şiddetin son bulmasını ve ağır çalışma koşullarının derhal terk edilmesini ve 8 saat çalışma istiyoruz.”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten Soma açıklaması : İnsanca yaşam için mücadeleye!

SONRAKİ HABER

'IŞİD'in 2 numaralı ismi öldürüldü' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...