06 Ağustos 2011 08:19

YYÜ'de sınav sonuçları 4 kez değiştirildi' iddiası

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geçtiğimiz ay yapılan Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı sonuçlarının dört kez değiştirildiği iddia edildi. Sironai Resim Kursu eğitmeni Erdal Çiftçi, sınav sonuçlarının 4 kez değiştirildiğinin altını çizerken, öğrenciler ise puan hesaplama

YYÜ'de sınav sonuçları 4 kez değiştirildi' iddiası
Paylaş
Nilgün Yıldız

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geçtiğimiz ay yapılan Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı sonuçlarının dört kez değiştirildiği iddia edildi. Sironai Resim Kursu eğitmeni Erdal Çiftçi, sınav sonuçlarının 4 kez değiştirildiğinin altını çizerken, öğrenciler ise puan hesaplamalarının yanlış olduğunu ve 3 kez düzenlenen listelerde yerlerinin değiştirilmesine itiraz edeceklerini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geçtiğimiz ay yapılan Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı sonuçlarının dört kez değiştirildiği iddia edildi. Diyarbakır'daki Sironai Resim Kursu'nda eğitmenlik yapan Erdal Çiftçi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin öğrencilerin hakkını gasp ettiğini belirterek, sınav sonuçlarının 4 kez değiştirildiğini ileri sürdü. Sınav sırasında öğrencilerin dışarı çıkarıldığını belirten Çiftçi, eleme ve değerlendirme kısmında jürinin kendi başına elemeleri yaptığını söyledi. YYÜ resmi web sitesinde yayınlanan "Özel yetenek 2. aşama sınavında 50 puan altında alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır" açıklamasına dikkat çeken Çiftçi, "50'nin altında alıp da değerlendirmeye giren öğrenciler var. Bunların arasında benim de öğrencim var. Konulan kurallara kendileri riayet etmiyor. Gerekli bir açıklama yapılmıyor. Kendi öğrencilerim gibi bir sürü insan oraya umudunu bağlamış" dedi.

'UMUTLARIMIZ ÇALINMASIN'

Diyarbakır'dan Van'a giderek sınava giren 20 yaşındaki Gökten Güneş, ilk açıklanan sınav sonuçları listesinde, yedeklerde yer aldığını aktardı. Desen sınavında 98 puan, İmge'den de 95 puan alan Güneş, aldığı puanların yüksekliğine rağmen yedeklere düşmüş olmasının ise şaşırtıcı olduğunu belirtti. Güneş, "Liste ilk açıklandığında yedeklerdeydim, ikinci açıklandığında ise yedek 2'nci sıradaydım. Aldığım notlar ortada. Tek bir arzumuz var artık umutlarımızın çalınmaması" diye konuştu.

'HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ'

Sınava giren Ümit Demirbaş da, kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu belirterek, "Hukuki olarak bütün haklarımızı arayacağız" şeklinde konuştu. Demirbaş girdiği sınavda Çizim'den birinci olduğunu ifade ederek, "En yüksek puanı alan bendim. Listelerde ise yedeklerde yer alıyorum. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Sorumluların açığa çıkarılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Resim kursunda eğitim görerek YYÜ Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı'na girerek kazanan ve kazanamayan bütün öğrenciler ise, konuyu hukuki yollardan çözüme kavuşturmak için Pazartesi günü toplu dilekçe ile üniversiteye başvuracaklarını kaydetti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnsanlık suçu işleyenler ödüllendiriliyor

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Abdulvahap Timurtaş’ı andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...