13 Mayıs 2015 10:04

AKP'ye oy vermiş işçiden Demirtaş'a: Oyum artık sizin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul İkitelli'de ziyaret ettiği Efe Tekstil işçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sohbet ettiği işçilerden birinin "Ben bugüne kadar AKP'ye oy veriyordum. Ama oyum artık sizin. İşçiler hakkında tek bir söz duymadım onlardan. İnşallah insanlar uyanır da size oy verirler" şeklindeki sözlerine Demirtaş da "Ülkeyi ayakta tutan sizler ve sizin emeğinizdir" diyerek karşılık verdi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece'ye bağlı İkitelli'de bulunan Efe Tekstil işçilerini ziyaret etti. Çoğunluğunu kadın ve gençlerin oluşturduğu işçiler, yoğun ilgi gösterdikleri Demirtaş ile fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarıştı. Fotoğraf çekimleri sırasında Demirtaş ile işçiler arasında geçen diyaloglar da dikkat çekti. 

Çalışma koşullarını sorduğu işçilerden sorunlarını dinleyen Demirtaş'a, kadın işçilerden biri, "Gönlümüz sizin kazanmanızdan yana, kadınlara değer veren tek parti sizsiniz" dedi. Demirtaş, bu sözleri üzerine kadın işçiye "Zaten, HDP kadın partisidir" dedi. 

BUGÜNE KADAR AKP'YE OY VERİYORDUM BUNDAN SONRA HDP'

25 yıldır işçi olduğunu söyleyen bir diğer işçinin ise "Ben bugüne kadar AKP'ye oy veriyordum. Ama oyum artık sizin. İşçiler hakkında tek bir söz duymadım onlardan. İnşallah insanlar uyanır da size oy verirler" demesi üzerine Demirtaş da "Ülkeyi ayakta tutan sizler ve sizin emeğinizdir" diyerek karşılık verdi.

Yine Karadenizli olduğunu söyleyen başka bir kadın işçi de Demirtaş'a "Ben de bir Karadenizli olarak size oy vereceğim" dedi. Demirtaş da Karadenizli işçiye "Biz de Karadenizli olarak size layık olacağız" dedi. 

Demirtaş'a sarılan başka bir kadın işçi ise "Siz diğer siyasi parti liderleri gibi bağırıp, çağırarak siyaset yapmıyorsunuz. Hep böyle devam edin" dedikten sonra oyunu HDP'ye vereceğini söyledi.

'ÖZENSİZLİK, TEDBİRSİZLİK VE CİDDİYETSİZLİKTİR'

İşçilerle yaptığı keyifli sohbetin ardından Demirtaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Diyarbakır'daki evine yönelik yansıyan polis baskını ile ilgili soru yöneltilen Demirtaş, "nahoş" olarak tanımladığı olayı şöyle anlattı: "Polislerin ısrarı üzerine kapı açıldı ve gelenlerin kimin kapısını çaldıklarını bilmediklerini öğrendik. Korumalarım ve polisler arasında itiş kakış başladı. Sonra anlaşıldık ki gelenler sivil polislerdi, ama yanlış yönlendirilmişler. Orada bir firari var onu yakalamak için gelmişlerdi. İsim başka ancak, adres benim adresim. Kapıma gelen polis ekibinin bir kere kapıma gelmeden araştırma yapması ve o evin bana ait olduğunu bilemeleri yeterliydi. Yani bir emniyet birimi bir eve baskın yapmaya giderken o evde kim oturuyor diye bakmıyorsa bu bir özensizlik, tedbirsizlik ve ciddiyetsizliktir. Arama yapacağınız evde kimin oturduğunu bilmiyorsanız bu lakayt bir durum." 

Polis ile aralarında geçen diyalogu da anlatan Demirtaş, devamında "Ben gerçekten polisseniz benim kim olduğumu biliyor olmanız lazım dedim. Koruma arkadaşlarım kapımın önüne geldikten sonra ben kapıyı açtım ve beni görünce şaşırdılar. Benim olduğumu bilmedikleri anlaşılıyordu. Kimliklerini ibraz etmelerini istedik ve üstünkörü gösterdiler kimliklerini ve hemen gitmek istediler. Ve maalesef benim küçük kızım da korkarak odaya kaçtı. Bu tür olaylar bilinçli bir şekilde mi yapılıyor, yönlendiriliyor mu bunların hepsinin araştırılması ve soruşturulması lazım" dedi. 

'EMEKLERİYLE ÜLKEYİ KALKINDIRAN BU ATÖLYELERDİR'

Türkiye'de işçilerin yaşam şartlarına ilişkin yöneltilen bir soruya ise Demirtaş, şu anki asgari ücretle işçilerin yaşamlarının sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade ederek cevaplamaya başladı. Asgari ücretin artmasının ekonomiyi tıkama anlamına gelmediğini dile getiren Demirtaş, Erdoğan'ı kastederek, "Sen sarayında bin TL altın kaplarda su içerken, biz asgari ücreti bin 800 TL'ye çıkaracağız diye alay ediyorsun bizimle. Ama emekleriyle ülkeyi kalkındıran bu atölyelerdir" diye konuştu. 

'SOMA'NIN SORUMLULARI HALA HESAP VERMEDİ'

Demirtaş, Soma katliamının yıldönümüne ilişkin yöneltilen soruya da yanıt verdi.

Soma'nın sorumlularının hala hesap vermemiş olmasını kınayan Demirtaş, "301 işçi katledildi. Cumhurbaşkanı'nın danışmanı vatandaşı tekmeledi ve ardından ödüllendirildi. Bakan istifa bile etmedi. 'Bu işin fıtratı' dedi. Oysa bu fıtrat değil, işçiye önem vermemek, tedbir almamakla ilgilidir" diyerek Soma'yı unutmamanın iş güvenliğinde tedbir almakla ilgili olduğunun altını çizdi. (DİHA)


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'HDP'li belediyeler çöplükten geçilmiyor' sözleri de sorulan Demirtaş, bu sözlerin bir Cumhurbaşkanı'na yakışmadığını ifade ederek esprili bir dille, "Cumhurbaşkanı nereden geçiyor, şehirden mi yoksa alttan mı, şehirden geçtiği zaman görecektir her yer mis kokuyor" dedi. 

Demirtaş konuşmasının ardından, işçilerle birlikte yemek sırasına girerek atölyede öğlen yemeğini de yedi. Yemeğin ardından Demirtaş, atölyeden işçilerin alkış ve sloganlarıyla ayrıldı.

ÖNCEKİ HABER

Kenan Evren öldü, tablolar kimde kaldı?

SONRAKİ HABER

Polisin vurduğu 8 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...