13 Mayıs 2015 07:42

AKP'nin İŞ-KUR kanalıyla seçim yatırımı

Paylaş

Ağrı'da AKP, her seçim döneminde olduğu gibi yine İŞ-KUR'a umut bağladı. Kura çekimi yapmadan bin 200 kişi "seçim yatırımı" olarak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere işe aldı.

Yaklaşan seçimler öncesi bölgede önemli oranda güç kaybeden AKP, bunun önüne geçmek için ortaya koyduğu ve toplum tarafından itibar görmeyen seçim vaatlerinin yanı sıra kendisine bağladığı kamu kurumlarından da faydalanmaya çalışıyor. Özellikle Ağrı'da HDP karşısında çaresiz kalan AKP, her seçim döneminde olduğu gibi yine İŞ-KUR'u kullanmaya başladı. Her seçim öncesi İŞ-KUR bünyesinde işe alımları yapan; ancak seçimlerin ardından işçileri işten çıkararak mağdur eden AKP, Ağrı'da yeniden aynı oyunu sahneye koydu. AKP yönetimi, kentte bin 200 kişiyi Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere işe alarak, ailelerin oyunu almaya çalışıyor. Alınan kişilerin, "geçici işçi" statüsünde işe alındığı, böylelikle seçimden sonra işten çıkarılmalarının amaçlandığı ileri sürülüyor. 

İŞ-KUR tarafından Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalıştırılmak amacıyla Ağrı merkezden 475 kişi Tutak, Hamur, Eleşkirt, Diyadin, Doğubayazıt, Taşlıçay ve Patnos ilçelerinde ise 725 kişi işe alındı. İşçilerin hangi kriterlere göre işe alındığını açıklamayan İŞ-KUR yöneticileri, işe alımlarda kura çekiminin yapıldığını iddia etti. Ancak elde edilen bilgilere göre; işe alınanların çoğu AKP seçmeni. Ayrıca listede benzer soyadı taşıyan kişilerin çokluğu da bu iddiayı güçlendiriyor. 

İL BAŞKANININ SOYADINDAN 32 KİŞİ VAR

Ağrı merkez ve Tutak'ın 625 kişilik listesinde AKP Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin'in ailesinden 32 kişinin işe alınırken, yine listede AKP'nin Ağrılı İzmir 7. Sıra Milletvekili Adayı Savcı Sayan'ın ailesinden isimler de yer alıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye Türkiye genelinde 56 merkezde saldırı yaşandı

SONRAKİ HABER

İran sınırında 7'si çocuk 8 kişi donarak hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...