12 Mayıs 2015 18:50

‘Erdoğan’ın meydanlara çıkmasından korkmuyoruz halkın parasıyla çıkmasına karşıyız’

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’da Aksaray Metro İstasyonu’nda binlere seslendi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. 

Alanda Demirtaş’ı bekleyen binler renkli görüntüler oluşturdular. Taşıdıkları döviz ve pankartlarla HDP’ye desteklerini gösteren binler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’ye tepkilerini de dile getirdi. Demirtaş’ın alana gelmesiyle coşku arttı. 

İlk olarak İstanbul 2. Bölge Milletvekilleri adayları halka tanıtıldıktan sonra HDP İl Eş Başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu halkı selamdı. Demirtaş, yine kendine has üslubuyla binleri coşturdu. İlk olarak alanı dolduranları selamlayan Demirtaş, konuşmasının devamının da HDP’yi hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümete yüklendi. Erdoğan’ın halkın parasıyla alana çıkmasına karşı olduklarına vurgu yapan Demirtaş, “Cumhurbaşkanı, sen yanlış anlamışsın. Meydanlara çıkmandan korkmuyoruz. Hatta gel televizyona çıkalım” dedi

Demirtaş, Erdoğan ve Başbakanın HDP’yi hedef alan ve suçlayan açıklamalarını hatırlatarak, HDP’nin başkanlık sistemine ve AKP’nin yolsuzluklarına karşı çıktığı ve çıkacağı için hedef alındığını söyledi. Partisine ve kendisine yönelik hükümete yansını basının yaptığı çirkin kampanyaya da cevap veren Demirtaş, “Bunu halkın parasını yerken domuz gibi şişenler yapıyor. Sizi o domuz gibi semirten hortumları keseceğiz. Domuz neymiş size göstereceğiz” diye konuştu. 

MHP’li AKŞENER’E SAHİP ÇIKTI

MHP'li Meral Akşener'e sahip çıkan Demirtaş, Akşener ile ilgili Hükümete yakın basının ortaya attığı kaset iddialarına sert tepki göstererek, “Bakın bir kadın vekile, Meral Hanım'a, Meral Akşener'e kadın kimliğini de hedef alarak ahlaksızca bir kampanya başlatmak istediler” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya seslenen Demirtaş, “Meydan meydan dolaşıp Recep Tayyip Erdoğan'a oy topluyor. Kazansa bir dert, kaybetse bir dert. Seçim kazansa da kazanmasa da Başbakanlık gidecek. E sen o zaman niye meydan meydan dolaşıyorsun Ahmet hoca. Biz sana üzülüyoruz. Sen de gel demokrasinin çaresi HDP'ye oy ver. En azından kurtulma şansı olur Başbakanlık koltuğunun” şeklinde konuştu.

Demirtaş, hükümetin Türkiye’nin temel sorunlarına dair 13 yıllık iktidarında bir çözüm getirmediğine vurgu yaparak, çözümün HDP olduğunu ifade etti. 

Mitinge HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Levent Tüzel, EMEP İl Başkanı Güven Gerçek, DBP İl Eş Başkanı Emrullah Cin’ de katıldı. (İstanbulEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Mersin'de 1 attı 3 aldı lider kaldı

SONRAKİ HABER

Yasin Börü davası İzmir'e nakledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...