12 Mayıs 2015 18:11

ÇOMÜ'de 'Hekimler barış için bir araya geliyor' paneli ile ilgili soruşturma

Paylaş

Çanakkale Tabip Odası ev sahipliğinde, 100'üncü yıl nedeni ile 25 Nisan tarihinde organize edilen, Avustralya, Yeni Zelanda Tabipler Birlikleri başkanları ile Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'ın da katıldığı “Hekimler barış için bir araya geliyor” paneli soruşturmalık oldu. ÇOMÜ'de görevli Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı hakkında “Sözlü ve ideolojik propaganda” yaptığı gerekçesi ile Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma açıldı. 

 Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeni ile 'Savaşa karşı barışı savunmak' için bir araya gelen hekimler, Çanakkale'de önemli bir panele imza atmıştı. Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde, Avusturalya ve Yeni Zellenda Tabipler Birliği Başkanları ile Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan da yerini almıştı. 

Çanakkale Kara Savaşları'nda Anzac Birlikleri ve Osmanlı Ordu Birlikleri'nde sağlık hizmetleri konusu ele alındığı panele ayrıca Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy gibi isimler de yerlerini almışlardı. 

Panelde Çanakkale Kara Savaşları ile aynı tarihe denk gelen Ermeni Soykırımı da konuşmacılar ve katılımcılar tarafından dile getirildi. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, “1915’ten sonra yine bir Ermeni olan gazeteci Hrant Dink Türkiye'de bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Biz ona sahip çıkmayı başaramadık. Güvercin tedirginliğinden yeni acılara savrulduk. Bu acıların bir daha yaşanmaması için mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanmış ve salondakilerden alkış almıştı. 

Şimdi o panele katılan ve konuşmacılar arasında yer alan  ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, yine aynı panelde yer alan, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı hakkında soruşturma açtı. 

SÖZLÜ VE İDEOLOJİK PROPAGANDA İDDİASI 

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı hakkında açılan ve Soruşturmacı olarak Disiplin Amiri Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy imzalı yazıda, “25 Nisan 2015 Cumartesi günü Çanakkale Tabip Odası tarafından düzenlenen “Hekimler ve Savaş” konulu konferansta Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'ne göre, sözlü ideolojik propaganda yaptığınız iddiası ile 8 Mayıs tarihinde hakkınızda soruşturma başlatılmıştır. Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesi gereğince savunma hakkınız bulunmaktadır. Konuyla ilgili olarak savunmanızı yapmak üzere 21 Mayıs 2015 tarihinde saat 16:30'da Tıp Fakültesi Dekanlık Makamında hazır bulunmanız; belirtilen tarihte savunmanızı yapmamanız halinde, savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınız ve hakkınızda mevcut delillere göre soruşturma raporu düzenleneceği hususunda, bilgilerini ve gereğini önemli rica ederim” dendi. (Çanakkale/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de polis 8 yaşındaki cocuğu plastik mermiyle gözünden vurdu

SONRAKİ HABER

Belediye Başkanı Gökhan: Berkin burada duracak, o koltuktan kendisi kalksın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...