06 Ağustos 2011 07:09

HSYK'den Deniz Feneri ve Şike soruşturması savcılarına inceleme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) Deniz Feneri e.V Derneği ve Şike soruşturmasını yürüten savcılar hakkında inceleme başlattı.Deniz Feneri e.V davasının tutuklu şüphelilerinden RTÜK eski Başkanı Aykut Zahid Akman ile Kanal 7 televizyonunun hissedarlarından Zekeriya Karaman, soruşturmayı yürüten 3 savcıyı "usulsüzl&u

HSYK'den Deniz Feneri ve Şike soruşturması savcılarına inceleme
Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) Deniz Feneri e.V Derneği ve Şike soruşturmasını yürüten savcılar hakkında inceleme başlattı.

Deniz Feneri e.V davasının tutuklu şüphelilerinden RTÜK eski Başkanı Aykut Zahid Akman ile Kanal 7 televizyonunun hissedarlarından Zekeriya Karaman, soruşturmayı yürüten 3 savcıyı "usulsüzlük yaptıkları" iddiasıyla HSYK'ye 27 Temmuz günü şikayet dilekçesi sundu. Dilekçesinde Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren hakkında 6 ayrı iddiada bulunuldu. HSYK 3. Dairesi iddiaların incelenmesi için 2 müfettiş görevlendirdi.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, "Soruşturmanın hukuka aykırı bir şekilde yürütüldüğü" ve soruşturma savcısı Mehmet Berk'i, "şüphelilere baskı yaptığı" iddiasıyla HSYK'ye şikayet etmişti. İddiaları incelemeye değer bulan HSYK 3. Dairesi yaptığı toplantıda 2 müfettiş de bu dosya için görevlendirdi. Dün itibariyle her iki dosya için görevlendirilen müfettişler çalışmalarına başladı. Yapılan inceleme sonucundu görevlendirilen müfettişler rapor hazırlayacak. Raporu inceleyecek olan HSYK gerekli görmesi durumunda incelemeyi soruşturmaya çevirecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Minareyi çalıp kılıfına uyduran Başbakan

SONRAKİ HABER

İnşaat işçisi elektrik akımına kapılıp öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...