12 Mayıs 2015 11:09

Hemşireler Haftası'nda hemşireler: Çalışma koşulları iyileştirilsin

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan hemşireler, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nda çalışma koşullarının uluslararası standartlara yükseltilmesini istedi. (FOTOĞRAF: Dersim’de de Tunceli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri eylem yaptı. )

Paylaş

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan hemşireler, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nda çalışma koşullarının uluslararası standartlara yükseltilmesini istedi.

Fakültede yapılan eylemde konuşan SES Örgütlenme Uzmanı Eylem Yiğitoğlu, “Neoliberal sağlık politikaları sonucunda hemşirelerin hizmetleri ihale ile alınan satılan hizmet haline gelmiştir” dedi. Sağlık Bakanlığı Hemşirelik Hizmetleri Daire Başkanlığının kaldırıldığını hatırlatan Yiğitoğlu, “Hemşirelerin sorunlarını bakanlık düzeyinde ele alan herhangi bir merci kalmamıştır” diye konuştu. Yiğitoğlu taleplerini şu şekilde sıraladı:
- Sağlıkta dönüşüm programı durdurulmalıdır.
- Ebelik ve hemşirelik ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmalıdır.
- Yöneticiler çalışanlar tarafından seçilmelidir.
- Gece çalışmalarında 1 saat, 2 saat sayılmalı, gece çalışma meslekte artan yıl oranına göre azaltılmalıdır.
- ILO hemşirelik antlaşması imzalanmalıdır.
- Özel hastanelerde çalışan hemşire ve ebelerin çalışma saati 35 saatle sınırlandırılmalıdır. (İstanbul/EVRENSEL)


TEPECİK HASTANESİNDE FOTOĞRAF SERGİSİ

İzmir’de Tepecik ve Yeşilyurt Hastanelerinde çalışan hemşireler yaptıkları eylemlerle sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Hastane bahçesinde toplanan hemşireler, fotoğraf sergisi açtı ve pasta kesti. Hemşireler adına basın açıklamasını okuyan SES İşyeri Temsilcisi Funda Çakır Manduz, hemşirelerin başlıca taleplerinin başında sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının sağlanması, hemşireliğin ağır ve tehlikeli iş kapsamına alınması, fiili hizmet tazminatının sağlanması, emekliliğe yansıyacak sağlık tazminatı ve maaş artışı ve de nöbetlerin azalması olduğunu söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayeti davasında skandal savunma: Ölenler bizim şirketten değil

SONRAKİ HABER

İZELMAN’da TİS başlamadan kriz çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...