12 Mayıs 2015 10:14

Şerzan Kurt'u anan öğrencilere planlı saldırı: 4 yaralı

Muğla'da 12 Mayıs 2010 tarihinde polis kurşunuyla katledilen arkadaşları Şerzan Kurt'u vurulduğu yerde aynı saatte anan öğrenciler, anma sonrası faşist bir grubun planlı saldırısına uğradı. Bıçakların kullanıldığı saldırıda, 4 öğrenci yaralandı.

Paylaş

Muğla'da 12 Mayıs 2010 tarihinde polis kurşunuyla katledilen arkadaşları Şerzan Kurt'u vurulduğu yerde aynı saatte anan öğrenciler, anma sonrası faşist bir grubun planlı saldırısına uğradı. Bıçakların kullanıldığı saldırıda, 4 öğrenci yaralandı. Saldırı sonrası olay yerine gelen polisler de saldırgan grup yerine, öğrencilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi sıktı.

Muğla'da bulunan Şerzan Kurt Özgür Gençlik üyeleri, kente 12 Mayıs 2010 tarihinde Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırılarla başlayan kavgaya müdahale eden polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi arkadaşları Şerzan Kurt'u, vurulduğu noktada ve vurulduğu saat olan 02.44'te düzenledikleri etkinlikle andı. Yapılan anma etkinliğinin ardından öğrenciler Kötekli Mahallesi'nde gece saat 04.00 sıralarında yaklaşık 30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğradı.

Taş ve bıçakların kullanıldığı saldırıda 1 öğrenci başından, 3 öğrenci ise vücudunun farklı yerlerinden aldığı darbelerle hafif şekilde yaralandı.

Yaşanan bu planlı saldırı sonrası olay yerine polisler intikal etti. Ancak saldırgan gruba müdahale etmesi gereken polisler, saldırıya maruz kalan öğrencilere yöneldi ve öğrencilere tazyikli su, plastik mermi ve biber gazı sıktı. Polisin bu saldırısı üzerine öğrenciler bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Öğrencilere saldıran polislerin, saldırgan grup üyelerinden kimseyi gözaltına almadığı da öğrenildi. (Muğla/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP adayı Kenanoğlu'dan hırsıza Twitter'den çağrı: Pasaport ve ruhsatımı bir yere bırak

SONRAKİ HABER

AYM: Öcalan’dan alıntı yapan derginin cezaevine sokulmaması hak ihlali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...