12 Mayıs 2015 09:57

HSYK, 17-25 Aralık savcılarını meslekten ihraç etti

HSYK, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muhammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve hakim Süleyman Karaköy'ü meslekten ihraç etti. HSYK ihraç kararını 5'e 2 oy çokluğuyla aldı.

Paylaş

17-15 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl, HSYK kararıyla meslekten ihraç edildi.

İhraç kararına Twitter hesabından tepki gösteren Zekeriya Öz, şu görüşleri dile getirdi:

‘HSYK’nın savunma için verdiği süre dolmadan ihraç kararı vermesi, bu kararı vermesi için emri veren kişiden korktuklarından hukuku çiğnediler’

‘HSYK’da CB’nin atadığı türbanlı üye biz burada Siyasal yargılama yapıyoruz diyerek, kararların kimin talimatıyla verildiğini itiraf etmiş’

‘HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukarıdan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYKya!"

ÖZBUDUN: HUKUKUN SONU

AKP için anayasa taslağı hazırlayan Prof. Dr. Ergun Özbudun, HSYK’nin yolsuzlukları soruşturan hakim ve savcıları görevden almasına sert tepki gösterdi. Özbudun, “Ben bu konularda görüşümü bildirmekten bıktım. Her gün aklın almayacağı şeyler oluyor. Hukukun sonudur, bu kadar diyorum. Hukukun bittiği yerde ‘falanca kanunun filanca fıkrasının’ demek komik oluyor. HSYK’nın yaptığını kesinlikle yanlış buluyorum.” ifadelerini kullandı.

METE GÖKTÜRK: YAVUZ HIRSIZIN EV SAHİBİNİ BASTIRDIĞI GİBİ…
Emekli Cumhuriyet Savcısı Mete Göktürk de, yolsuzlukları soruşturan savcıların meslekten ihraç edilmesini ‘yavuz hırsızın ev sahibini bastırması’na benzetti. Göktürk, “Mevcut siyasi otorite, kendi özrünü kapatmak için –yavuz hırsızın ev sahibini bastırması gibi- yolsuzluk soruşturması yapan yargı mensuplarının üzerine çullanmıştır.” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk operasyonlarının ardından yargıya yapılan baskıya değinen Göktürk, “Son zamanlarda yargıya yapılan baskı atmosferinde bu kararın adil bir karar olduğu konusunda kuşkular taşıyorum. Hakimlerin tutuklanması, kelepçe takılmaya çalışılması gibi hoyratça uygulamaların yapılması, bu kararın da adil olmayabileceği konusunda kuşkular oluşturmaktadır.” dedi.

Meslekten ihraç kararlarının yargı denetimine tabi olduğunu söyleyen Göktürk, “Bu karara karşı idari yargı yolu açıktır. Meslekten ihraç için henüz kesinleşmiş değildir, itiraz hakkı vardır.” değerlendirmesinde bulundu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçelilerden Kenan Evren ilanına tepki

SONRAKİ HABER

Katliamın yıl dönümünde Soma'da iş kazası: 1 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...