12 Mayıs 2015 08:49

Kenan Evren'in cenazesinde 'haram olsun' çığlığı

12 Eylül darbesinin lideri, faşist cuntacı Kenan Evren'in cenazesi, askeri cenaze aracıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) alınarak Genelkurmay Başkanlığı'na götürüldü.

Paylaş

98 yaşında hayatını kaybeden 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı. Evren için Ahmet Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde helallik istendiği sırada 2'si kadın 3 kişi 'haram olsun' diye bağırınca kısa süreli arbede yaşandı.

Kenan Evren'in cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yakınındaki protokol camisi olarak bilinen Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakiben kılındı. Cenaze namazını Kocatepe Cami İmamı İsmail Coşar kıldırdı. İmamın, 'Haklarınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna cenaze namazına katılan kişiler güçlü bir şekilde 'helal olsun' diye bağırarak karşılık verdi. Ancak bu sırada, 2 kadın ve 1 erkek 'haram olsun' diye bağırdı. Polisler, 3 kişiye müdahale ederken, 2 kadını cami yanındaki Eskişehir Yolu’na götürdü. Bu sırada görüntü almak ve kadınla röportaj yapmak isteyen gazeteciler ile polisler arasında uzun süren itişme yaşandı. Kadınlar daha sonra polisler tarafından bir minibüse bindirildi. Protesto eden kadınlardan birinin 'Doğunun Başbuğu' olarak bilinen ülkücü Yılma Durak’ın eşi Lamia Durak olduğu öğrenildi.

Evren’in cenazesi camiden ayrıldığı sırada ise isminin Osman Celit olduğunu söyleyen 1 kişi tarafından protesto edildi. Polislerin müdahale ettiği kişi, babasının 12 Eylül döneminde işence gördüğünü ve 'ölecek' diye bırakıldığını söyledi.

Cenaze namazına Evren ailesinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’e vekâlet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile Genelkurmay eski Başkanları Hilmi Özkök ve Işık Koşaner katıldı. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Eski Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, eski bakanlardan İsmet Sezgin ve Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen de cenazede hazır bulundu. (DHA)

EMEP Üyeleri: Kenan Evren için lokum ve Erdal Eren posteri dağıttılar

Cumartesi Anneleri, darbeci Evren'i 'nasıl bildiklerini' anlattı

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, toplu tecavüz davasında polise verilen 28 yıl hapis cezasını onadı

SONRAKİ HABER

Schneider işçilerinden Renault işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...