12 Mayıs 2015 08:27

HDP'li aday işçinin 'kaynak' sorusunu yanıtladı: Çok kazanandan çok vergi alacağız

HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Güner Kizir, işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Güner Kizir, İzmit Bekirdere mevkiinde sabah vardiyasına yetişmek için servis bekleyen işçilerle buluştu, HDP'ye oy istedi.

Paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Güner Kizir, işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Güner Kizir, İzmit Bekirdere mevkiinde sabah vardiyasına yetişmek için servis bekleyen işçilerle buluştu, HDP'ye oy istedi. Servislerini bekleyen işçilerle kısa sohbet fırsatı da bulan Kizir'e işçilerin tepkileri ise olumluydu. İlk iş olarak taşeron sistemi ortadan kaldırmak ve asgari ücreti 1.800 TL'ye çıkarmak için mücadele edeceklerini belirten Kizir, bu mücadelenin bütün halk kesimleriyle birlikte yürütülmesinin önemine değinerek işçi ve emekçileri onların yanında olan partiye destek vermeye çağırdı.

Bir emekçinin sohbet esnasında, “Diyorsunuz ki 'asgari ücreti 1.800TL yapacağız', bunu nasıl yapacaksınız, ben çok inanmıyorum, hangi olanaklarla bu gerçekleşecek?” sorusuna cevap veren Kizir, işçilerin ve emekçilerin yaşanabilir bir düzeyde asgari ücret almaları için mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu çok kolay. Az kazanandan az, çok kazanandan çok alacağız. Vergileri düzenleyeceğiz, Barışı sağlayarak asgari harcamaları azaltmış olacağız, oraya giden kaynağı işçiye ve emekçiye aktaracağız. Onlar Ak Saraylarda yaşarken, bizler kuru ekmek-soğana muhtaç olmayacağız. İşçilerimizin daha iyi bir yaşam sürmeleri için mücadele edeceğiz, çünkü biz işçilerin ve emekçilerin partisiyiz.” (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP, Adana’da kadın seçim bürosu açtı

SONRAKİ HABER

Van'da bir kadın intiharı daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...