12 Mayıs 2015 08:12

İzmir’de 500 aydından HDP’ye destek

İzmir'de aralarında Akademisyenler Profesör Ali Osman Karababa, Doğan Göçmen, Cem Terzi, Nilgün Toker, Feride Aksu Tanık, Melih Ergen, Sanatçı İlkay Akkaya ve Gazeteci Nabi Yağcı’nın da bulunduğu 500’ü aşkın aydın, sendikacı, yazar ve akademisyen tarafından oluşturulan “HDP’ye Oy Ver Kampanyası” Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen basın toplantısı ile kuruluşunu ilan etti.

Paylaş

İzmir'de aralarında Akademisyenler Profesör Ali Osman Karababa, Doğan Göçmen, Cem Terzi, Nilgün Toker, Feride Aksu Tanık, Melih Ergen, Sanatçı İlkay Akkaya ve Gazeteci Nabi Yağcı’nın da bulunduğu 500’ü aşkın aydın, sendikacı, yazar ve akademisyen tarafından oluşturulan “HDP’ye Oy Ver Kampanyası” Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen basın toplantısı ile kuruluşunu ilan etti. Toplantıya kampanyaya destek veren onlarca aydının yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü, Zeki Gül, Pınar Aydınlar, Özer Akdemir, İbrahim Aydın ve Berrin Esin Kaya da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cem Terzi, HDP’nin bugün Türkiye’de tarihsel bir rol oynadığını belirterek, birçok toplumsal muhalefet gücünün HDP çatısı altında birleştiğini söyledi. Türkiye’nin demokratikleşmesi için HDP’nin halklara büyük bir imkan sunduğunu vurgulayan Terzi, “HDP barajı geçemezse Türkiye barajın altında kalacak! Bu ülkeyi ırkçılığın barbarlığından kurtarmak için, kapitalizmin batağından çıkarmak için, emekçi sınıfın devrime devam etmesi için HDP’yi destekliyoruz. Sadece Kürtlerin değil, tüm mazlum ve mağdurların eşitlik ve hak arayışları için siyaset yapmak üzere yola çıktığı için HDP’yi destekliyoruz” dedi.

‘EVREN’İN BASKI REJİMİNE HDP SON VERECEK’

Milletvekili adaylarından Pınar Aydınlar, eşitlikçi adalet ruhu taşıyan tüm politik tutsaklara karşı bütün özgürlüğü savunduklarını belirtti. Zeki Gül ise HDP ile İzmir’de yeni bir demokratik yol açılacağını ifade ederken, Özer Akdemir ve Berrin Esin Kaya ise sistemin yol açtığı ekolojik yıkıma ve talana karşı HDP’nin önemine dikkat çekti. Son olarak söz alan Ertuğrul Kürkçü, 12 Eylül 1980 darbesi ile hesaplaşmanın Kenan Evren’in yargılanması sonucu olmadığını çünkü kendisine yönelik verilen cezanın henüz onaylanmadığını belirterek, Kenen Evren’in baskı rejimine HDP’nin son vereceğini vurguladı. Kürkçü, HDP’ye oy veriyorum kampanyasında yer alan akademisyenlere ve destek verenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra kampanyanın kuruluş bildirgesini Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerinden Ayşenur Uysal okudu. Uysal, “Yaşam için oyum HDP’ye” başlığı taşıyan bildirgede, her seçimin önemli olduğunu ancak tarihsel olarak bakıldığında bu genel seçimlerin çok daha önemli olduğunu belirtirken, kadınların, LGBTİ bireylerin, ekolojistlerin partisinin HDP olduğunu ifade etti. HDP’yi desteklediklerini anlatan Uysal, Emek sömürüsüne son vermek için yüzde 10 barajını delmek için oyum HDP’ye” dedi.


ADAYLAR İŞÇİLERDEN OY İSTEDİ

İzmir'de HDP’li adaylar seçim çalışmalarını hızlandırdı. Bu sabah vardiya girişinde İZSU’nun Tepecik’te bulunan ana şantiye binası önünde HDP İzmir Milletvekili Adayları Hülya Gürgör, Berrin Esin Kaya ve Özer Akdemir ve EMEP üyeleri hem İZSU işçilerine hem de servislere binmek için bekleyen işçilere bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımında yapılan konuşmalarda AKP’nin ekonomi politikalarının zengini daha zengin, halkı da daha da yoksullaştırdığı belirtilerek işçilere bu politikalardan sefalet ve iş cinayetleri düştüğü belirtildi. AKP’nin taşeronlaştırma, esnek çalışma, sefalet ücreti politikalarını geriletmek için HDP’ye oy istendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük'te Peşmerge'ye mayınlı tuzak: 3 ölü, 6 yaralı

SONRAKİ HABER

HDP, Adana’da kadın seçim bürosu açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...