11 Mayıs 2015 20:07

Hem okula gidiyor hem seçim çalışması yapıyor

HDP’nin 22 ilde kadın adayları liste başı. Bu adaylar arasında dikkat çeken isimler de var. Denizli 5. sıra Milletvekili Adayı Ayfer İnan HDP’nin genç adaylarından. Ayfer İnan hem okula gidiyor hem seçim kampanyası yürütüyor.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Denizli

HDP’nin 22 ilde kadın adayları liste başı. Bu adaylar arasında dikkat çeken isimler de var. Denizli 5. sıra Milletvekili Adayı Ayfer İnan HDP’nin genç adaylarından. Ayfer İnan hem okula gidiyor hem seçim kampanyası yürütüyor.

Ayfer İnan 1991 doğumlu.Denizli Pamukkale Üniversitesi Muhasebe Vergi Uygulamaları Bölümünde okuyor. Dolayısıyla İnan, hem okula gidiyor hem de seçim çalışmaları yürütüyor. Mart ayında 25 yaşını dolduran İnan, Denizli’deki genç seçmenlerin ilgi odağı olmayı başarmış durumda.

GENÇLERİN SESİ OLACAK

Denizli’de, gençlerin sesini Meclise taşımaya aday olan İnan, devletin dayattığı koruculuk sistemi nedeniyle 1997 yılında Van’ın Çatak ilçesinden göç ettiklerini, önce Manisa’nın Salihli ilçesine daha sonra ise işsizlik sebebiyle İzmir’e yerleştiklerini anlattı.

KÜÇÜK YAŞTA SİYASETLE TANIŞTI

Küçük yaşlarda politik mücadele ile tanıştığını belirten İnan, “HADEP döneminden beri siyasetin içinde aktif olarak bulunuyoruz. Ailem ile birlikte parti çalışmalarına katılıyorduk. Lise yıllarımda ise aktif olarak destek verdim. Gençlik ve kadın meclisinde görev aldım. DTP İzmir İl Yönetiminde de görev aldım ve yine en genç yöneticiydim. Şimdi “Yeni Yaşam”ın örüldüğü kentlerden biri olan Denizli’de, gençlerin sesini Meclise taşımaya adayım” ifadelerini kullandı. İnan, ailesinin karşı çıkmasına rağmen okuma ısrarını da anlattı. Genç aday, ailesine direnç göstererek okuduğu için bunu ilk zaferi olarak gördüğünü söyledi. Okula başladığı zaman Türkçe konuşmayı bile bilmediğini belirten İnan, daha sonra ailesi tarafından destek gördüğünü vurguladı.

GENÇLER SİYASETTE OLMALI

Gençlerin siyasette olması gerektiğine dikkat çeken İnan, “Partimin en genç kadın adaylarından biri olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Okulumu da aksatmadan parti çalışmalarını en iyi şekilde yürütmeye çalışıyorum. Türkiye’nin her bölgesindeki arkadaşlarla birlikte aynı sınıfı paylaşıyorum, birlikte okuyoruz. Zaten daha önce de arkadaşlarımla iletişimim iyiydi. Dolayısıyla adaylığıma da çok sıcak baktılar. Hatta bazen şakalaşarak ‘işte vekilimiz geldi’ diyorlar. Bu da beni umutlandırıyor” diye konuştu.

BARAJI YIKACAĞIZ

HDP’nin seçim barajını yıkacağını ifade eden İnan, “Rüzgarı arkamıza aldık. Halkların desteği ile 8 Haziran’da Türkiye HDP’nin zaferi ile uyanacak” dedi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin, cinayetlerin, tecavüzlerin arttığını da söyleyen İnan, “Toplumda çocuk gelinler çoğaldı. Erken yaşta evliliğe teşvik edilme var. Evlenen öğrencilere burs verilecek tarzında politikalar geliştiriliyor. Bunu kabul etmiyoruz. Buna karşı mücadele edecek olan tek parti HDP’dir. HDP’nin kadınlara verdiği değer aşikardır. HDP yeni bir yaşam vadediyor. Gelin HDP’ye sahip çıkalım ve seçim barajlarını yıkalım.” diyerek genç seçmene HDP’ye oy verme çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Sami Hoştan öldü

SONRAKİ HABER

Oryantal Tütün Paketleme’de sorunlar bitmek bilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa