12 Mayıs 2015 03:00

Hollande, Fidel Castro ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Küba devriminin lideri Fidel Castro ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile Havana'da iki ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Küba devriminin lideri Fidel Castro ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile Havana'da iki ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı ilk olarak Fidel Castro ile görüştü. 40 dakika süren görüşme sonrası Hollande, "Karşımda tarih yazmış bir adam vardı. Onun tarihte tuttuğu yer ve sorumluluklarına dair tartışmalar var ama Küba'ya gelmişken mutlaka onunla da görüşmek istedim" dedi.

Hollande ile Raul Castro'nun Devrim Sarayı'nda bir araya geldiği ve iki ülke arasındaki ilişkileri karşılıklı olarak geliştirme adına görüş alışverişinde bulunduğu açıklandı.

Hollande, bu 2 görüşmeden önce Havana Üniversitesi'nde konuşarak Küba ile ABD'nin ilişkileri normalleştirme sürecine destek vereceklerini belirtti. Hollande, "Fransa'da sadık bir müttefiğinizi bulacaksınız" ifadesini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı, Küba'ya yönelik ABD ambargosunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Küba'yı ziyaret eden ilk Fransız lider olan Hollande'ın görüşmesi ABD ile Küba arasındaki "ilişkileri normalleştirme" hamlesinin ardından bir Batı ülkesi tarafından Küba'ya yapılan ilk ziyaret oldu.

Hollande'a 3 günlük ziyaretinde 5 bakan ve büyük Fransız şirketlerini temsilen çok sayıda iş adamı eşlik ediyor.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun mektupları

SONRAKİ HABER

Tuzla işçilerinden metal işçileriyle dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...