11 Mayıs 2015 16:49

TİB iddianamesi mahkemeye gönderildi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yönelik kriptolu telefonların dinlenmesi ile ilgili olarak 28 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Paylaş

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yönelik kriptolu telefonların dinlenmesi ile ilgili olarak 28 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜBİTAK ve TİB’de görevli 28 kişi hakkında kriptolu ve normal telefonların dinlenmesi ile ilgili iddianameyi tamamladı. İddianamede Recep Tayyip Erdoğan, Sadullah Ergin, Fatma Şahin ve Cevdet Yılmaz şikayetçi olarak gösterildi. İddianamede ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere çoğu bakanlar olmak üzere 29 kişi mağdur olarak yer aldı. İddianamede Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü de mağdur olarak gösterildi.

İddianamede TİB eski başkan vekili Osman Nihat Şen, TÜBİTAK eski başkan yardımcısı Hasan Palaz, TİB eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu başta olmak üzere 28 şüpheli yer aldı.

Şüphelilere ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etmek, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme ve erişilmez kılmak' suçları yöneltildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianame Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'Reyhanlı Katliamı'nın sorumlusu AKP'dir'

SONRAKİ HABER

Seymour Hersh: Beyaz Saray Usame bin Ladin konusunda halkı kandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...