11 Mayıs 2015 14:58

“Soma’nın katili Recep Tayyip Erdoğan” sloganı suç sayılmadı

Aydın’ın Didim ilçesinde Soma katliamını protesto eden 24 kişinin, katliamın sorumlularını hedef alan sloganlar attıkları gerekçesiyle yargılandıkları dava sonuçlandı. Mahkeme “Soma’nın katili Recep Tayyip Erdoğan” sloganını suç saymadı

Paylaş

Aydın’ın Didim ilçesinde Soma katliamını protesto eden 24 kişinin, katliamın sorumlularını hedef alan sloganlar attıkları gerekçesiyle yargılandıkları dava sonuçlandı. 

Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davada, aralarında HDP Aydın milletvekili adayı Ayfer Demirel ve EMEP il yöneticisi Sürmeli Bal’ın da bulunduğu, 12’si Eğitim Sen üyesi öğretmen, 4 SES üyesi sağlık çalışanı olan sanıklarve avukatları hazır bulundular. Sanıklar ve avukatlarının son sözlerinin alınmasından sonra mahkeme kararını açıkladı.

Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi “sanıklar hakkında her ne kadar TCK’nın 125/1-3.a, 53. Maddeleri gereğince kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan dolayı ayrı ayrı ve iki kez cezalandırılması talebiyle kamu davası açılmış ise de yapılan yargılama ve toplanan delillere göre sanıklara yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması, gerçekleştirdikleri iddia edilen eylemlerin ifade hürriyeti kapsamında ve ağır eleştiri niteliğinde bulunduğu anlaşılmakla sanıkların üzerine atılı suçtan 5271 sayılı CMK’nun 223/2-a. Maddesi uyarınca ayrı ayrı ve iki kez beraatlerine” karar verdi.

Mahkeme ayrıca, avukatla temsil edilen sanıklar için, yürürlükteki avukatlık ücret tarifesi gereği 1.500 TL. Devlet Hazinesinden alınarak sanıklarına ayrı ayrı verilmesine karar verdi.

Mahkeme çıkışında basına açıklama yapan Demokrasi Platformu sözcüsü Turgay Elçi: “Bu dava bizim demokratik haklarımızı kullanmamızı engellemek için açılan bir davaydı. Bizleri baskı altına almaya çalışan bir davaydı. Bu davanın zorlama bir dava olduğu yargı kararıyla da belirlenmiştir. Soma’nın katillerinden hesap sorulması talebimizin doğru bir talep olduğu mahkemece de kabul edilmiştir. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Soma’nın katillerinden hesap soruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. 13 Mayıs günü katliamın yıldönümünde gene alanlarda olacağız. 16 Mayıs günü Soma’da bu talebimizi daha gür bir şekilde haykıracağız. Tüm halkımızı 13 Mayıs günü Didim’de yapacağımız etkinliğe ve 16 Mayıs günü Soma’ya, katillerin cezalandırılması talebi ile yapılacak olan mitinge davet ediyoruz” dedi. (Didim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Erfındık davasında karar çıkmadı

SONRAKİ HABER

Üniversite mi karakol mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...