11 Mayıs 2015 14:37

Erfındık davasında karar çıkmadı

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ın eşi tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 8’ncı duruşmasında da karar çıkmadı. Dava, 8 Temmuz’a ertelendi.

Paylaş

İzmir'de 15 Aralık 2013 tarihinde koruma kararının kalktığı gün, bir buçuk yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, eski eşi tarafından katledilen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık cinayetine ilişkin açılan davanın sekizinci duruşması İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Vedat Atik'ın yanı sıra Erfındık'ın ailesi ile avukatları, sanık avukatı davaya müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, İzmir Barosu avukatları,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili katıldı.  

İKİ DOSYA BİREŞTİRİLDİ

Duruşma, sanık Atik’in cinayet sırasında katlettiği eşinin telefonunun ve cüzdanını da yanında alıp kaçtığı için hırsızlık suçundan 12’nci Asliye ceza mahkemesinde açılan davanın birleşmesiyle başladı.   Sanık Atik,  çocuğunun eşyaları çantada olduğu için çantayı yanına aldığını ve çantanın içinde telefon ve cüzdan gördükten sonra yakalanmamak için çantayı yol kenarına attığını ileri sürdü.

AVUKATLAR: KARDEŞ ATİK DE CİNAYETE ORTAK

Aile avukatlarından Ömer Arslan, sanık Vedat Atik’in,  Erfındık’ın kredi kartlarını çalıp kullandığı gerekçesiyle ek iddianamenin hazırlanmasını talep etti. Sanık Atik’in kardeşi Sedat Atik’in cinayete ortak olduğu ifaden aile avukatı suç duyurusunda bulundu.

 Sanık avukatı ise,  yargılanmanın başından beri 14 farklı suçlama olduğunu söyleyerek, ”Olay tarihi üzerinde bir buçuk yıl geçmiştir. Taleplerini reddine karar verilmesini istiyoruz” dedi. Ardına görüş ve bildiren savcı, dosyadaki ek iddianame reddine karar vererek, savcılığa gidip suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Aile avukatları birleşen dosya ile ilgili yazılı beyan vereceklerini sunacaklarını belirtti. Ardından konuşan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platform, İzmir Barosu ve Bakanlık avukatları, sanığın herhangi bir ceza indirimden faydalanmaksızın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Sanık Avukatı ise birleşen dava dosyası olarak yazılı olarak savunmalarını vereceklerini ifade etti.

Mahkeme taleplerin nihai kararlar birlikte değerlendirmesine karar vererek duruşmayı 8 Temmuz’a erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan duruşma öncesi Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Erfındık'ın ailesi ile erkek şiddetine maruz kalan kadınların katıldığı açıklamada, "Kadın katillerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet" yazılı pankart ile katledilen kadınların fotoğrafı açıldı. "Serpil için adalet", "Katiler ağırlaştırılmış müebbet", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan Platform üyesi Deniz Adıbelli, Serpil Erfındık'ın koruma altında olmasına rağmen eşi tarafından katledildiğini hatırlattı. Erfındık'ın katilinin hiçbir ceza indiriminden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasın talep ettiklerini belirten Adıbelli,  katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana kadar mücadelelerine devam edecekleri söyledi.  Kadın cinayeti davalarında indirimlerin kaldırılmasını gerektiğine işaret eden Adıbelli, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasallaştırılması gerektiğine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Oğullarıma da taktılar

SONRAKİ HABER

“Soma’nın katili Recep Tayyip Erdoğan” sloganı suç sayılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...