11 Mayıs 2015 13:48

HDP Adayı Levent Tüzel inşaat işçileriyle bir araya geldi

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sorunlarını dinlemek için TOKİ Yalı Ataköy İnşaat Firması işçileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan işçilerden biri daha önce Torunlar’da çalıştığını belirterek “Ölenlerden biri ben de olabilirdim” dedi. Tüzel, sorunların çözümü için işçileri birlikte mücadele etmeye çağırdı. 

ÖRGÜTLÜ OLMADIĞIMIZ SÜRECE...

Halkların Demokratik Partisi Bakırköy ilçe örgütünde düzenlenen toplantıda konuşan Tüzel, Türkiye’de özellikle iş güvenliği açısından ciddi sorunlar yaşandığını her yıl yüzlerce işçinin ihmal yüzünden can verdiğini söyledi. 

Bu sorunların düzelmesi için işçilerin birlik olması ve örgütlü mücadele etmesi gerektiğine dikkat çeken Tüzel, “Türkiye’de ekonominin bütün çarkları inşaat sektöründen döndürüyor. Ama bunun karşılığını siz işçiler alabiliyor musunuz dersek tabii ki hayır. Örgütlü olmadığımız sürece bize bir gelecek yok. Gözlemleriniz önerileriniz varsa bunları ele alalım tartışalım dili dini ne olursa olsun bizim tek amacımız işçileri iktidara taşımaktır” dedi.

O ASANSÖRLERE HER GÜN BİNDİK

Söz alan işçiler de genellikle yemeklerin kötü olduğunu; yatak, banyo ve sıcak su sıkıntısı çektiklerini, bu sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen değişen bir şey olmadığını söyledi. 

Serhat Kadir isimli işçi şunları dile getirdi: “Daha önce çalıştığım Torunlar inşaatta bir işçi arkadaşımız dış cephe yaparken kendisini taşıyan sepetin kopması üzerine yaşamını yitirdi. Bu ihmal sonucu ölen işçi arkadaşımızın ardından bir gün bile işe ara vermeden çalıştık. Daha sonra asansör faciasında on arkadaşımızı kaybettik. Biz her gün o asansörleri defalarca kullanıyorduk. Ölenlerden biri ben de olabilirdim” Uzun çalışma saatlerine karşın düşük ücret aldıklarını anlatan Kadir, “Bizden günlük 16 lira yemek parası kesiyorlar ama ne yediğimiz belli değil. O yemekleri kendileri yiyemiyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş ve Hozan Diyar'ın seçim şarkısına klip

SONRAKİ HABER

Levent Tüzel Kale Kilit işçilerine seslendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa