11 Mayıs 2015 13:10

Aile hekimlerinden üç günlük grev

Sağlık Bakanlığının nöbet dayatmasına karşı çıkan aile hekimleri 20-21-22 Mayıs tarihlerinde tüm yurtta iş bırakıyor.

Paylaş

Sağlık örgütleri, 20-21-22 Mayıs tarihlerinde aile sağlığı merkezleri çalışanlarının grevde olacağını duyurdu. Yeni yayımlanan Ödeme-Sözleşme Yönetmeliği’nin bir ceza yönetmeliği halini aldığını söyleyen sağlık emekçileri, “Sağlık Bakanlığını uyaracak başka yol kalmadı” dedi. Ankara’da ilk iki gün ASM önlerinde olacaklarını belirten sağlık emekçileri, 22 Mayıs tarihinde de Sağlık Bakanlığı önünde bir eylem yapacaklarını dile getirdi. 

Birinci basamak sağlık hizmeti veren ASM’lerde çalışan sağlıkçılar yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için 3 günlük grev kararı aldıklarını bildirdi. TTB, SES, Dev Sağlık-Sen, TDB, THD, TPD gibi birçok sağlık örgütünün imzacısı olduğu açıklamada koruyucu sağlık hizmeti veren sağlıkçıların ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamayı yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Filiz Ünal İncekara, dünyanın hiçbir yerinde ceza ile koruyucu sağlık hizmeti verilmediğini belirtti. Yönetmeliğin bir ceza yönetmeliğine dönüştüğünü kaydeden İncekara, “ASM çalışanları olarak halkın sağlığı için cumartesi günleri dayatılan nöbetlere gitmedik. Cezalar yağdı. 16 Nisan’da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ‘Cezaları arttırdık. Artık soruşturma bitmeden, davalar sonuçlanmadan sizi işten atacağım’ diye bizi tehdit etti” şeklinde konuştu. 

‘SAĞLIKTAN PARA KAZANMA PROGRAMI’

İncekara, Bakanlığın halkın ve hekimlerin sağlığını değil daha çok para kazanmayı amaçladığını belirterek Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlıktan para kazanma programı olduğunu ifade etti. Sağlıkta para kazanma hırsı yok edilmeden; acil servis sorunları çözülmeden; tüm sistem düzeltilmeden birinci basamak, koruyucu sağlık hizmetlerinin sorununun çözülmeyeceğini dile getiren İncekara sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler son kez Sağlık Bakanlığını uyarıyoruz. Bu kadar emekçiyi işsiz, halkı hekimsiz bırakamazsınız. Birinci basamak sağlık hizmeti için sağlıkçılar tehditle değil eğitim verilerek ikna edilir. Siz sağlıkçının tavrını değiştireceksiniz ki, hekim de halkın tavrını değiştirsin. Biz sağlıkçılar acil olarak Ödeme-Sözleşme Yönetmeliğinin geri çekilmesini ve sağlığın parasız hale dönüştürülmesini istiyoruz.”
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kenan Evren yemek yerken boğulmuş

SONRAKİ HABER

AKP'de istifa: 'Parti şeffaf değil, sözlerini yerine getirmiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...