11 Mayıs 2015 12:33

Bahadır’ı ‘Benim esnafım alperendir’ zihniyeti öldürdü

Paylaş

İstanbul’da kadın arkadaşlarını taciz eden bir grupla kavga ettikten sonra bir grubun  bıçaklı saldırısı sonucu öldürülen Bahadır Grammeşin mezun olduğu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde anıldı. Anmada Bahadır’ı öldürenlerin “Benim esnafım Alperendir” diyenler olduğu söylendi.

ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi Üyesi Bahadır Grammeşin için mezunu olduğu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi önünde anma etkinliği düzenlendi. Çok sayıda arkadaşı ve yoldaşının katıldığı anma töreninde, Grammeşin hakkında duygularını paylaşanlar, “‘Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, Alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Benim esnafım Alperendir , ne yapacağını bilir’ diyen zihniyet Bahadır’ı öldürmüştür. O yeni Özgecanlar yaşanmasın diye tacizcilere karşı çıktı. Bahadır işçilerin de yanındaydı ve ölmeseydi Soma’da katledilen madencilerin ailelerinin yanında olacaktı” dedi.

Bahadır için türkülerin söylediği anmada, ailesine gönderilmek üzere bir anı defteri oluşturuldu ve Bahadır’ın sevenleri buraya duygularını yazdı. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Danıştay'da Erdoğan vesayeti

SONRAKİ HABER

SMDK, Cenevre toplantısına katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...