11 Mayıs 2015 12:10

‘Yaşanabilir Türkiye’den yana olanlara oy verin’

Paylaş

Yaklaşan seçimler öncesi seçim bildirgesi yayınlayan TMMOB İzmir, AKP’nin son dört yıllık iktidarında mevcut sorunların daha da arttırdığını belirterek, halkı emekten, demokrasiden ve barıştan yana partilere oy vermeye davet etti.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kuruluna bağlı odalar 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Türkiye’ye dair görüş ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmayı amaçlayan seçim bildirgesi yayımladı. 

PARTİLERE ÖNERİLER VAR

Yayımlanan bildiride demokratikleşme, kamu yönetimi, çalışma yaşamı, toplumsal cinsiyet eşitliği, tarım ve hayvancılık, ormancılık, gıda, enerji, ekonomi ve kalkınma, madencilik, eğitim, kentleşme ve yerel yönetim, çevre başlıkları altında seçimlere girecek partilere ve vekil adaylarına görüş ve öneriler yer alıyor. 

‘AKP SORUNLAR İÇİN ADIM ATMADI’

İzmir Mimarlık Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, Türkiye’nin yıllardan beri var olan ve mevcut iktidarın çözmek için adım atmadığı demokrasi, istihdam, sağlık, eğitim, çevre, enerji, tarım, gıda, hayvancılık, ormancılık, madencilik, hukuk, çalışma yaşamı sorunları gibi sorunlarla seçime girdiği belirtti. 

AKP’nin son 4 yıllık iktidarında neoliberal politikaların sömürüyü katbekat arttırdığını, buna paralel biçimde iş cinayetlerinin rekor seviyelere ulaştığını, güvencesizliğin, sendikasızlaştırmanın, taşeronlaştırmanın, işsizliğin hiç olmadığı kadar yaygınlaştığını dile getiren Yalçın, üyelerini ve halkı insanca bir yaşam ve yaşanabilir bir Türkiye’den yana programlara sahip partilere ve adaylara oy vermeye davet etti. 
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Evka-5 TOKİ’leri acilen boşaltılmalı’

SONRAKİ HABER

Pegasus uçağı, bomba ihbarı üzerine geri döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...