11 Mayıs 2015 11:20

YPG'li Yalçın'ın cenazesi toprağa verildi

Kobanê'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPG'li Gökhan Yalçın'ın cenazesi, binlerce kişi tarafından son yolcuğuna uğurladı.

Paylaş

Kobanê'nin doğu cephesinde, IŞİD ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Gökhan Yalçın'ın (Serxwebûn Amed) cenazesi, dün gece Diyarbakır'a getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Urfa'daki mitingi nedeniyle otopsi işlemleri için Yalçın'ın cenazesi 4 saat bekledikten sonra teslim alınarak Diyarbakır'a getirildi. Binlerce yurttaş, YPG'li Yalçın'ı son yolcuğuna uğurlamak için sabahın erken saatlerinde Yeniköy Mezarlığı'na akın etti. 

'OĞLUMUN YARASI VAR' 

Anne Neziha Yalçın mezarlık başında, "Mezarlığa konan sinekleri kovun oğlumun yarası var ona konmasınlar. Kalk işin yarım kaldı. Yaran iyileşecek, bak yoldaşların yanı başında" diye seslenmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 

Yalçın, onurlu ve başı dik olduğunu belirterek, "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Benim oğlum Kürdistan şehididir. Erdoğan, senin de yüreğin yansın yeter artık" şeklinde konuştu. YPG'li Yalçın son yolculuğuna uğurlanmak için toprağa verileceği sırada zılgıt atan anne Yahçın, "Oğlum damat" diyerek zılgıtlar eşliğinde oğlunun defnedilmesini izledi. 

Defin işlemlerinin bitmesinin ardından konuşan baba Veysi Yalçın, cenazeye katılan yurttaşlara seslenerek, "Tek benim oğlum değil. Halkımız, dört parça Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele etti. Oğlumun gözü arkada kalmadı Kobanê özgürleşti. Bu halk var oldukça mücadele devam edecek. Oğlumun yolunda onun mücadelesinin takipçisi ve yürütücüsü olacağım. Yoldaşları onun silahını yerde bırakmayacak" diyerek, cenazeye katılan herkese teşekkürlerini sundu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AGİT seçimler için heyet gönderecek

SONRAKİ HABER

Sarp sınır kapısı dert kapısı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...