11 Mayıs 2015 10:33

Küçük Kara Balıklar Nar Film Festivali’ndeydi

Paylaş

Antep’te gerçekleştirilen 5. Nar Film Festivali’nde, Küçük Kara Balıklar belgesel filminin gösterimi filmin yönetmenlerinden Ezel Akay’ın katılımıyla yapıldı. Nar Sanat Derneğinin bahçesindeki gösterime ilgi yoğun oldu. 

Film sonrası izleyicilerin sorularını yanıtlayan Ezel Akay, “Savaşın sonuçları iyi anlaşılırsa bu savaş bitirilebilir. Bu savaşın sonuçlarını çocuklar aracılığıyla anlatabiliriz. Çünkü gelecek onlar. Bu yüzden çocukların tanıklıklarına başvuralım dedik. Orada yaşayan ve başına gelenlerden sonra orada yaşamaya devam eden küçük çocuklara soralım dedik. ‘90 yılında 10 yaşında, 2000’de 10 yaşında olan ve 2015‘te 10 yaşında olan insanların geriye dönük ve bugünkü anılarını topladık. İnanın bu olayların bu şekilde yaşandığını hiç bilmeyen, buna inanmak istemeyen çok insan var” dedi. 

Filmde çocukların barışın nasıl geleceğini anlattığını belirten Akay, “Çocuklar plan yapıyor. Ne yaparsam bu devletten, bu kötü devletten kurtulurum diye düşünüyor. Adaleti yerine getirecek şeyler düşünüyor. Onlar geleceği düşünüyor” dedi. Çözüm sürecinden önce ve sonra iki çekim yaptıklarını ve tablonun değiştiğini aktaran Akay, “İlk gittiğimizde kap karanlık bir tablo çıktı ortaya. Sonra çözüm süreci başladı. Her şey değişti. Gördük ki herkes gelecekten söz ediyor.  Çocuklara özellikle bir umut doğmuş. Çocuklar ‘derenin sonunu görmek mümkün’ diyor. Bizde filmin ismini bu yüzden değiştirdik” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Etnik köken’, ‘mezhep’ ve ‘Melih Gökçek’i izlediniz mi?’ sorulu anket

SONRAKİ HABER

Xosrawanî'nin ailesinden 'uydurma haber' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa