11 Mayıs 2015 09:07

AKP seçim bürolarında kimlik bilgisi alınıp yardım vaatleri yapılıyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunda kadınların kimlik ve adres bilgilerini alan AKP'liler, "seçimden sonra ya gıda ya da para yardımında bulunacağız" diyor.

Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunda kadınların kimlik ve adres bilgilerini alan AKP'liler, "seçimden sonra ya gıda ya da para yardımında bulunacağız" diyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP'li yetkililerin HDP'yi baraj altında bırakma uğraşı devam ederken, AKP'liler kaybettiği oyları geri alabilmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Diyarbakır'da AKP'nin açtığı seçim büroları, "yardım" adı altında bir dizi çalışmalar yürüyor. Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'nda bulunan AKP Dürdane Yalar Seçim İrtibat Bürosu'na sabah saatlerinden itibaren gitmeye başlayan kadınlardan kimlik fotokopisi ve adres bilgileri alınarak, "seçimden sonra sizlere ya para ya da gıda yardımı" yapılacak denildi. Çok sayıda kadın sabah saatlerinde AKP seçim bürosunda kuyruk oluşurken, kadınların ellerindeki kimlik kartları ve fotokopileri ile seçim bürosuna girmesi objektiflere de yansıdı. 

BİLGİLER ŞİMDİ YARDIMLAR SEÇİMDEN SONRA!

Cadde üzerinde bir inşaatta çalışan Recep Süslü isimli yurttaş ise, sabah saatlerinde çok sayıda kadının kimlik fotokopisi çekerek büroya gittiğini gördüğünü ve merak üzerine gidip konuştuğu kadınların, "Bize yardım verecekler" dediğini belirtti. Süslü, "Sabah saatlerinde kadınların büro önünde kuyruğa girmesi ve birtakım belgeler verdikten sonra bürodan ayrılması dikkatimi çekti. Merak üzerine gidip konuştuğum bazı kadınlar, 'adres ve kimlik bilgilerimizi veriyoruz, seçimden sonra bize yardım verecekler' dedi" ifadelerini kullandı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP’ye sırtını dönen Muş yüzünü HDP’ye çevirdi

SONRAKİ HABER

AKP Milletvekili Gürkan: Partide Erdoğan hastalığı var, kimse laf söyletmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...