11 Mayıs 2015 08:57

Libya'da vurulan geminin IŞİD kontrolündeki bölgeye gittiği iddia edildi

Libya açıklarında Tobruk hükümetine bağlı güçler tarafından Türkiye bandralı gemiye, saldırı düzenlendi. Saldırıda Türkiye vatandaşı kaptan öldü. Gemiyi vuran Tobruk Hükümeti geminin IŞİD'in kontrolündeki Derna kentine doğru seyrettiği sırada vurulduğunu iddia etti

Paylaş

Libya açıklarında Tobruk hükümetine bağlı güçler tarafından Türkiye bandıralı gemiye, saldırı düzenlendi. Saldırıda Türkiye vatandaşı kaptan öldü. Gemiyi vuran Tobruk Hükümeti Tuna-1 isimli kuru yük gemisinin IŞİD'in kontrolündeki Derna kentine doğru seyrettiği sırada vurulduğunu iddia etti

Reuters haber ajansına göre, Libya’nın Tobruk’taki hükümetine bağlı ordu sözcüsü Muhammed Hicazi, yaptığı açıklamada, geminin Derne kentine yaklaşmaması uyarısı yapıldıktan sonra vurulduğunu açıkladı. Tobruk’un yaklaşık 13 mil açığındaki uluslararası sularda aralıklarla iki kere karadan topçu atışına maruz kalan gemideki üçüncü kaptan hayatını kaybetti. Hasar gören gemide yaralananlar da oldu. Dışişleri Bakanlığı saldırganların BM Şartı ve ilgili BMGK Kararları çerçevesinde sorumlu tutulmaları gerektiğini vurguladı.

‘TÜRKİYE LİBYA’YA SİLAH GÖNDERİYOR’

Libya’daki General Halife Hafter’in desteklediği Tobruk Hükümeti, Şubat ayında ülkede projeleri olan tüm Türkiyeli şirketlerini uzaklaştırma kararı almıştı.

Bu karar birkaç gün sonra ise Tobruk hükümetinin Başbakanı Abdullah Sini, Mısır’ın CBC televizyonuna verdiği mülâkatta, “Türkiye, ülkemizde birbirimizi öldürmek için bazı silahlı gruplara silah gönderen bir devlet” demişti. Abdullah Sini’nin sözleriyle ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “asılsız ve temelsiz” ifadeleriye açıklama yapmıştı.

İKİ AYRI HÜKÜMET BULUNUYOR

Libya Devlet Başkanı Kaddafi’nin 2011’de devrilmesinin ardından Libya’da tesis edilen geçiş hükümetine karşı geçen yılın başında başlayan darbe girişimleri, ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.
Ülkedeki iç savaş, Trablus’taki Milli Genel Kongre’nin (MGK) desteklediği “Libya Şafağı” Koalisyonu ile Mısır’daki Sisi yönetiminin desteklediği, Tobruk’daki Temsilciler Meclisi’nin ise arka çıktığı emekli general Halife Hafter’e bağlı “Onur Operasyonu” Koalisyonu arasında, merkezi şehirler ve petrol bölgelerine hakimiyet konusunda yaşanıyor.

‘GEMİYİ UYARDIKTAN SONRA VURDUK’
 
 “TUNA-1” isimli Türkiye bandıralı  yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulmasına ilişkin konuşan Tobruk hükümetine bağlı ordunun sözcüsü Muhammed Hejazi, geminin, Derna kentine yaklaşmaması için uyarıldıktan sonra bombalandığını söyledi. 

Muhammed Hejazi geminin, IŞİD'in kontrolündeki Derna kentine doğru seyrettiği sırada, buraya yaklaşmaması konusunda uyarıldığını kaydetti.

Hejazi, "Gemi, Derna kıyılarından 10 mil açıkta vuruldu. Gemiyi Derna limanına yaklaşırken uyardık. Bir mürettebat hayatını kaybetti, bir de yaralı var" dedi. (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu muhalefetin asgari ücret vaatlerini patronlara şikayet etti

SONRAKİ HABER

AKP’ye sırtını dönen Muş yüzünü HDP’ye çevirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa