11 Mayıs 2015 07:18

16 ilde operasyon: 25 polis gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'usulsüz dinlemelerle' ilgili 16 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, bu kişilerden 2'sinin cezaevinde bulunduğu, 25 polisin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘usulsüz dinleme’ iddiaları ile ilgili olarak Ankara başta olmak üzere 16 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından başlatılan operasyon kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyon kapsamında 2 kişinin başka suçlardan cezaevinde olduğu öğrenildi. Cezaevindekilerin, İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklanan İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek olduğu kaydedildi. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin çocuğunun eski emniyet müdürü olduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 2007-2011 yılları arasında bazı kişileri usulsüz dinledikleri ileri sürüldü. Operasyon Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun Ankara 11 ve 12. Ağır Ceza mahkemelerinde geçen yıl yaptıkları araştırmalar sonucu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları ihbar sonucu başlatıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay, Kenan Evren için başsağlığı mesajı yayınladı

SONRAKİ HABER

İşveren, işçiye dilekçe imzalatsa da işçiye tazminat ödenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...