10 Mayıs 2015 20:19

AKP'nin Şırnak adayı Birlik'in ailesinden HDP'ye katılım sürüyor

AKP Şırnak Milletvekili Adayı Rezgin Birlik'in, Şırnak merkezde yaşayan akrabalarının ardından Silopi ilçesinde yaşayan akrabaları da HDP'ye katıldı.

Paylaş

Şırnak merkezde ikamet eden bazı akrabalarının geçtiğimiz hafta HDP'ye katılmalarının ardından AKP Şırnak Milletvekili Adayı Rezgin Birlik'in, Silopi ilçesinde yaşayan akrabaları da düzenlenen törenle HDP'ye katıldı. HDP'nin Aşiti Meydanı'nda bulunan seçim irtibat bürosunda düzenlenen törene, Birlik ailesi üyeleri ile HDP ve DBP il örgütü yöneticileri, kentte bulunan bazı kurum temsilcileri katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan HDP Şırnak Merkez İlçe Eşbaşkanı Agit Yiğit, 7 Haziran seçimlerinin Kürtler açısından varlık-yokluk seçimleri olduğunu vurgulayarak, "Ailemizin geri kalanlarının da bizlere katılması son derece önemli bir gelişme ve kendilerine bize katıldıkları için bu davranışlarından dolayı şeref duyduk. Ailemizin bize katılması üzerimizde ki yükü hafifletecektir. Yıllardan beri halkların çocuklarının kanı üzerinden kendi iktidarlarını oluşturan kan emicilere karşı sizler de, hareketimizin mücadelesinde varız dediniz" sözleriyle Birlik ailesine katılımlardan dolayı teşekkür etti.

Aile adına söz alan Süleyman Erkan ise Cegerxwin'nin bir şiiriyle başladığı konuşmasında, herkesin bu davada bedel ödediğini vurguladı. Erkan, "Yıllarca sistem yanında duran şeyhler, meleler ve ağalar şimdi yoklar. Şimdi Kürdistan'ın özgürlüğü için herkes birlik olmak zorunda" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından aile üyelerine HDP rozetleri takıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Davutoğlu Eşme'ye Kobanê direnişi sayesinde gidebiliyor

SONRAKİ HABER

Hasan Şaş canlı yayında fenalaşıp hastaneye gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...