10 Mayıs 2015 20:05

Önder: Davutoğlu Eşme'ye Kobanê direnişi sayesinde gidebiliyor

HDP Ankara Milletvekilli Adayı Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Eşme'ye giderek yaptığı Süleyman Şah Türbesi ziyaretine ilişkin 'Oraya gidebiliyorsan Kobanê'deki direnişçilerin sayesinde' ifadelerini kullandı.

Paylaş

HDP Ankara-Keçiören İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Ovacık semti ile Etimesgut'a bağlı Suvari Mahallesi'nde binlerce yurttaşın katılımıyla seçim büroları açtı. Ovacık'taki açılışta, Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu milletvekili adaylarına yurttaşlarca yoğun sevgi gösterisinde bulunurken, hep bir ağızdan sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganı atıldı.

HDP bayraklarının daha önce indirildiği ve seçim bürolarına dönük saldırıların yaşandığı ilçede, bu saldırılara Ahimesut Bulvarı'nda açılan seçim bürosunun açılışına gösterilen yoğun katılımla yanıt verildi.

Miting alanına dönüşen açılışta konuşlan Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, AKP'nin 'Onlar konuşur biz yaparız' sloganına atıfta bulunarak, "Sloganın aslı, aslında siz çalarsınız biz (HDP) yakalarız olacaktı" ifadelerini kullandı.

Önder, konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Eşme'ye giderek Süleyman Şah Türbesi'ne yaptığı ziyaretin üzerinde de durdu.

Kobanê'ye yönelik saldırılar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği 'Kobanê düştü düşecek' sözünü hatırlatan Önder, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretine ilişkin şunları söyledi: "YPG bir halkın kutsalına sizin duyduğunuz saygıdan daha fazla saygı duyduğu için size yardımcı oldu. Başbakan, sen ancak şimdi gidebildin. Oraya gidebiliyorsan Kobanê'deki direnişçilerin sayesinde gidebiliyorsun."

Önder, HDP'nin seçime parti halinde girmesine ilişkin 'Bunlar üstü akıldan izin alıyor' diyen Yine eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ise "Bunu söyleyen kişinin halkın iradesine saygısı yok. Bunu söyleyende akıl da yok" diyerek yanıt verdi. (DİHA)

Hollywood yıldızı, IŞİD'e karşı YPG'ye katıldı

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Diyanet İşleri başkanıma 'sakın arabayı verme' derdim

SONRAKİ HABER

AKP'nin Şırnak adayı Birlik'in ailesinden HDP'ye katılım sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa