05 Ağustos 2011 10:45

Halka hakaret eden fezleke AiHM’e taşınacak

Hazırladığı fezlekede halka hakaret eden Başçavuşu mahkeme ‘temiz’ bulunca dava AİHM’e gidiyor. 12 yaşındaki Ceylan Önkol Lice’de Şenlik Köyü civarında koyun otlattığı sırada atılan patlayıcı bir cisim ile yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili hazırlanan fezlekede aile ile bölge halkına hakaret eden Abalı Jandarma Karakol

Halka hakaret eden fezleke AiHM’e taşınacak
Paylaş
Metin İnan

Abalı Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Yüksel Şanlıtürk tarafından hazırlanan ve Önkol’un ailesi ile bölge halkına hakaret içeren fezlekeye ilişkin Av. Rehşan Bataray Saman’ın itirazını mahkeme, “şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair suçların maddi unsuru olan aleniyet itibariyle oluşmadığı, kamu davası açılmasını gerektirir yeterlilikte herhangi bir delil bulunmadığından bahisle verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı” iddiası ile reddetti.

Suç duyurusuna konu olan Abalı Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Yüksel Şanlıtürk imzalı fezlekede, “Normal olarak bölge insanın genel eğilimi her türlü konunun ‘terör’ olayı olarak istismar edilmesi ve devletten her halükarda tazminat ve para almaya çalışıldığı bilinen bir gerçektir. Bu ailenin BTÖ dağ kadrosunda bir ferdinin bulunduğu (Azize Önkol) da ayrıca dikkate değerdir. Vatandaşların kendi aralarında yaptığı konuşmalarda konunun açıkça istismar edildiği ‘yerdeki bir şeyi kurcaladınız para için düştüğünüz hallere bakın’ gibi serzenişlerde bulunanların olduğunun duyulduğu” belirtiliyordu.

Önkol davası, adeta yılan hikayesine dönüşürken, adli süreci yakından takip eden İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi Av. Rehşan Bataray Saman, Önkol’un yaşamını yitirmesi ile ilgili olay soruşturma dosyasındaki işlemler ve tutulan tutanağın en az olay kadar vahim bir durum olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın Önkol’ün öldürülmesine ilişkin başlattığı soruşturmada şu ana kadar arpa boyu kadar yol kat edilmezken, soruşturma dosyasında ilgili kişiler hakkında herhangi bir işlem de yapılmadı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'DTK'ye yönelik büyük operasyon hazırlığı var'

SONRAKİ HABER

Aydın Erdem davasında iç hukuk tükendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa