11 Mayıs 2015 00:37

AKP Ercişli depremzededen ne yüzle oy istiyor?

Van’ın Erciş ilçesinde yaşanan depremle hayatları alt üst olan depremzedeler, 'Depremin ardından 4 yıl geçti. Halen enkazlar yerdeyken AKP hangi yüzle bizden oy isteyecek. Yaşadığımız sıkıntıların hesabını sandıkta soracağız' diyor.

Paylaş

İdris YILMAZ

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte AKP tarafından hatırlanan Ercişli depremzedeler, “Bizler depremde AKP’nin adaletini çok iyi gördük. Ayakkabı kutularını da gördük. Yaşadığımız mağduriyet ortada. Bu mağduriyetimiz üzerine AKP’ye oy vermek vicdansızlıktır” diyor. Türk olduğunu ve daha önceki seçimlerde AKP’ye oy verdiğini söyleyen Mehmet Emin Şerbetçi, bu seçimlerde oyunu HDP’ye vereceğini belirtiyor. Bugüne kadar AKP’ye oy vermekle kendilerine haksızlık ettiklerini söyleyen Şerbetçi, “Oy kullandığım günden bu yana her kullandığım oy için pişman oldum. Fakat belediye seçimlerinde oyumu DBP’ye verdim. İlk defa huzurluyum” dedi.

‘BAĞIŞLARI KENDİ KASALARINA KOYDULAR’
Bölgede yaşanan depremin ardından AKP’nin duyarsızlığı nedeni ile perişan olduklarını dile getiren Şerbetçi, “Onlar yetime gönderilen bağışları akrabalarına, yandaşlarına ve kasalarına koydu. Bölgedeki DBP belediyeleri, yani Kürt yönetimleri ise bütün imkanları ile seferber oldu. Devletten önce onlar yetişti imdadımıza. Yıkılan Erciş için DBP’li belediye seferber oldu. Neden oyumu HDP’ye vermeyeyim? Tüm yaşadığımız sıkıntıların hesabını sandıkta AKP’den soracağız” dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Depremin ardından Erdoğan’ın Erciş halkına, SSK ve BAĞ-KUR borçlarının ertelediğine dair söz verdiğini hatırlatan Şerbetçi, “Eşim, Erdoğan’ın verdiği sözden bir buçuk ay sonra doğum yaptı. Hastaneye gittiğimizde hastane yetkilileri borcu ödemediğimiz için BAĞ-KUR’umuzun iptal olduğunu ve doğumun ücretli olduğunu söyledi. AKP sözünü tutmadı” dedi.
AKP sözcülerinin, HDP’nin bölgede baskı kurduğuna dair sözlerine tepki gösteren Şerbetçi, “Burada HDP ve DBP bölgenin en güçlü partisi. Bu güne kadar hiç kimse gelip beni rahatsız edecek tavır içinde olmadı” dedi.

‘AKP, KÜRT HALKINI DEFTERİNDEN SİLMİŞ’
Erzurum’un dadaşlarından olduğunu söyleyen Cafer Uslubaş ise, uzun yıllardır Erciş’te yaşadığını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece Kürt sorununun çözüleceğine inanmıyorum. Bu şahıs Kürt halkını ve Kürt sorununu defterine işlememiş. Ondan medet ummak çaresizliktir. AKP ve lideri Erciş halkı ve Kürt halkı ile adeta alay etmiş ve acıları ile dalga geçmiştir. Ona değil oy vermeyi, selam bile vermeyi doğru bulmuyorum” dedi. Bölgede AKP’nin Kürtçe şarkılarla seçim propagandası yapmasını eleştiren Uslubaş, “Dili ve kimliği ile alay ettiğin, yok saydığın bir halkın dili ile şarkılar söyletip oy istemek işgüzarlıktır” dedi.

‘ARTIK YETER, BU DEFA HDP’
Emekli Öğretmen Muhyettin Demir de geçmişte ‘Kürt sorunu benim sorunumdur’ diyen Erdoğan’ın bugün ‘Kürt sorunu yoktur’ dediğini hatırlatarak, “Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın siyasi parti lideri gibi davranması beni rahatsız ediyor” dedi.
Geçimini çeşitli bitkiler satarak sağlayan Yakup Şahin de, “Artık yeter. 3 dönemdir AKP’ye oy verdik. Karşılığında Erciş’te yaşanan deprem bunların maskesini düşürdü. Bu sefer HDP’yi deneyelim” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye yeniden çürümüş rejimlerin hedefinde

SONRAKİ HABER

Fatih'te ahşap binalar yangına teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...