10 Mayıs 2015 13:11

Başkanlık sistemine karşı HDP var

HDP İstanbul milletvekili A.Levent Tüzel ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Ali Kenanoğlu Bağcılarda Erzincan Tercan Gedikdere Köyü Derneği'ni ziyaret etti.

Paylaş

Seçim çalışmaları kapasamında Tercan Gedikdere Köyü Derneği'ne ziyarette bulunan 3. bölge milletvekili adayı Ali Kenanoğlu bugüne kadar hiçbir parti ile bir bağının olmadığını, sadece bir dede torunu olmasından ötürü uzun yıllar birçok dernekte Alevi olarak mücadele ettiğini dile getirdi.

Kenanoğlu inanç ve kimlik siyaseti yapmanın doğru olmadığını fakat Alevilerin tıpkı Kürtler gibi katledilen, asimilasyona uğratılanlardan olduğunu ve bu yüzden daha ileriden mücadele -etmesi gerektiğini vurguladı.

Kenanoğlu eşit demokratik ve özgürlüklerin temel alındığı HDP’nin barajı aşmasının, başkanlık sistemi ile tek adam yönetimine geçilmesi veya yerel yönetimlerin güçlendiği eşitlik ve özgürlüklerin olduğu bir ülke noktasında bir karar niteliğinde olduğunu vurguladı.
 
'EŞİT ÖZGÜR YASAL BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ'

AKP iktidarının ile Aleviler, Kürtler, kadınlar, işçiler ve gençlerin üzerindeki baskı ve dayatmalarını pervasızca artırdığına dikkat çeken İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı A. Levent Tüzel 'Ben değil bizler' demenin önemli olduğunu vurgulayarak  AKP'nin istediği başkanlık sistemine karşı her kesimi temsilen HDP çatısı altında adaylar olduğunu söyledi. Tüzel, "Başkanlık sistemine karşı eşit özgür bir ülke için hep beraber ‘biz’ mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Seçim meydanlarında mitinglerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ne açıkça kendini savunduğunu ne de başkanlık sistemini savunabildiğini söyleyen Tüzel; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi ve dikdatörlükle meydanlarda AKP’nin seçim çalışmalarını yürütmeye çalışıyor ve din siyaseti yaparak, dini siyaset malzemesi olarak kullanıyor. İşçinin emekçinin, çalışarak, alın teri dökerek, emeği ile evine para götürmek için çabalayan insanların haklarını çalarak çırparak kasa kasa paraları kendi çıkarları uğruna kullandığı düzensiz iktadar, HDP ‘nin barajı aşmasıyla son bulacaktır. Bu ülkenin şirket gibi yönetilmesine izin vermeyeceğiz yönettirmeyeceğiz" dedi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Hüda Kaya: Dini siyasi malzeme yapıyorlar

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Evren'in cenazesine bizden tek bir kişi katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...