10 Mayıs 2015 13:00

Hüda Kaya: Dini siyasi malzeme yapıyorlar

Urfa’da seçim bürosu açılışına katılan HDP İstanbul Milletvekili adayı Hüda Kaya, iktidar ratafından dinin siyasi malzeme yapılmasını eleştirdi.

Paylaş

Hasan RAY
Urfa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili adayı Hüda Kaya, Urfa’nın Mancı Mahallesi’nde HDP seçim bürosu açılışına katıldı. HDP Urfa Milletvekili adayları Ziya Çalışkan, İbrahim Ayhan, Hadle Uğur, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, il ve ilçe yöneticilerinin yanında yüzlerce vatandaş katıldı. Büyük bir coşku ile açılışı yapılan seçim bürosunun açılış kurdelesini kadınlar kesti. Büro açılışından sonra yurttaşlar, canlı müzik eşliğinde halaylar çekti.

ONLAR GİBİ ŞOV YAPMAMIZA GEREK YOK

Seçim meydanlarında din üzerinden HDP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na göndermede bulunan Kaya, “Onların meydana çıkıp şov yaptığı gibi bizim yapmamıza gerek yok” dedi. Kaya, “Biz zaten dinimizin mücadelesini, inancımızın özgürlüğü için doğamızın, sularımızın, bütün tabiatımızın, renklerimizin, bütün etnik varlıklarımızın özgürleşmesi için kadınlarımızın geleceği için, asgari ücretle günümüzün çağdaş köleleri olan işçilerimiz için, açlık sınırının altında olan 12 Milyon emekçimiz için, mücadele ediyoruz” diye konuştu.

YANDAŞ İŞADAMLARININ MİLYARLARCA BORCU SİLİNİYOR

Bir fakirin sadece bir faturasını ödemediği için elektriğinin ve suyunun kesildiğini söyleyen Kaya, “Bu mafya devlet, Batman’da petrol alan iktidar yandaşı iş adamlarının milyarlarca borçları tek bir kalemle siliyor. Kullandıkları benzin ve kazandıkları kar yanlarına kalıyor. Bu iktidar kendi yandaşlarına çalışıyor. Kendi para kutularını dolduruyor” şeklinde konuştu.

YOKSULUN CANINI ÇIKARIYORLAR

Eleştirilerine devam eden Hüda Kaya, “Bu iktidar devletin hakkı diye bir ekmeğe muhtaç yoksulun canını çıkarıyor. Elindeki bir kuruşluk asgari ücreti de vergilerle alıp onu aç, susuz elektriksiz bırakıyor. Bütün inançların temelinde adalet vardır. Biz barışın yolcuları biz hakkın savunucuları aynı zaman da adaletin savunucularıyız. Biz öyle tabela adaletçisi değiliz. Bizim hayatımız barış yolumuz adalet hedefimiz eşitliktir” ifadelerini kullandı.
 

 

ÖNCEKİ HABER

Abana Motor işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

Başkanlık sistemine karşı HDP var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...