10 Mayıs 2015 11:23

YPJ'li Tanrıkulu son yolculuğuna uğurlandı

Serêkaniyê'de çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Saliha Tanrıkulu'nun cenazesi Silopi'de, on bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

Yaklaşık bir ay önce Rojava'nın Serekaniyê kentinde IŞİD'e yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Hewlêr Rızgari Hastanesi'nde yaşamını yitiren YPJ'li Saliha Tanrıkulu (Savuşka Spertî) Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaklaşık on bin kişinin katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
 
Dini vecibeleri yerine getirilen YPJ'li Tanrıkulu'nun ellerine arkadaşları tarafından kına yakıldı. Kadınlar tarafından tekrardan omuzlanan YPJ'li Tanrıkulu'nun tabutu, on bine yakın kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle Kobanê Mahallesi'nde bulunan mezarlığa getirildi. Sloganlar eşliğinde mezarlığa gelen kitle burada koridor açarak YPJ'li Tanrıkulu'nun tabutunun üzerine çiçekler bıraktı. Tanrıkulu'nun cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

'EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Defin işlemlerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan MEYA-DER Cizre Şubesi Eşbaşkanı Kasım Yiğit, "Şehitlerimiz, Kürdistan'nın dört parçasında bize birlik ve beraberliğin, insanlık onurunun kurtuluşunun mücadelesini emanet ettiler. Bizler de bu emanete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız" diye konuştu. 

Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Adayı Leyla Birlik, "Özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda eden gençlerimiz bizim en büyük değerlerimizdir" dedi. Ferinaz Xosrawanî'ye yapılan saldırının ardından Mahabad'da yaşanan direnişi selamladıklarını ve Ferinaz şahsında yapılan saldırının tüm Kürt ve Kürdistan halkına yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Birlik, "İran rejimi Arinlerin, Viyanların, Beritanların attığı zılgıtların korkusunda boğulacaklar" dedi. 

YPJ'li Tanrıkulu'un annesi Naze Tanrıkulu ise başta PKK Lideri Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığında bulundu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Delîl Dîlanar 20 yıl sonra İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Bahar yağmurlarıyla buluşan tandır ekmekleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...