10 Mayıs 2015 11:06

Hesekê ve Serêkaniyê bölgelerinde IŞİD’e büyük darbe

Paylaş

Hasekê’nin Salihiyê ve civar köylerinde şiddetlenen çatışmalarda 10, Serêkaniyê hattındaki Til Boxa tepesine yönelik saldırılarda ise 47 IŞİD üyesi öldürüldü. YPG, Kobanê ve Cizîr bölgesindeki çatışmalarda ise 80 IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu. 

Çatışma alanlarındaki ANHA muhabirleri, YPG/YPJ güçlerinin, başlattığı operasyon kapsamında Hesekê ve Serêkaniyê bölgelerinde IŞİD’e ağır kayıplar verdirdiğini belirtti. Muhabirlerin verdikleri bilgilere göre; YPG savaşçıları ile IŞİD arasında Hesekê yakınlarındaki Salihiyê ve etrafındaki köylerde çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Özgürleşitrilen köyleri geri almak için saldırı düzenleyen IŞİD, YPG güçlerinin sert karşılık vermesi üzerine ağır kayıp verdi. Bu alanda YPG güçleri 10 IŞİD’linin cenazesinin yanı sıra çok sayıda mühimmatı ele geçirdi.

Serêkaniyê’nin güneybatısında bulunan stratejik Til Boxa tepesini kuşatmaya alan IŞİD’lilerle YPG savaşçıları arasındaki şiddetli çatışmalar ise IŞİD’in püskürtülmesiyle sonuçlandı. Buradaki çatışmalarda öldürülen çok sayıda IŞİD üyesinden 47’sinin cenazesi YPG savaşçılarının eline geçti. 
YPG ve YPJ güçlerinin Serêkaniyê’nin güneyinde bulunan Aliya bölgesinde 6 Mayıs akşamı başlattığı operasyonda 9 köy ve 4 mezra IŞİD’den temizlendi. Operasyona koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da hava saldırılarıyla destek verdi.

ANHA muhabirlerinin çatışma bölgesinden verdiği bilgiye göre, operasyonda Qeşqa, Heya, Büyük ve Küçük Firiz köylerinde onlarca IŞİD’li öldürüldü. Bölgede yer yer devam eden çatışmalarda 18 IŞİD’linin cenazesiyle birlikte çok sayıda silah ve cephane de YPG savaşçılarının eline geçti.
Öte yandan önceki gün bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kobanê ve Cizîr bölgelerinde IŞİD’in 6 büyük saldırısının püskürtüldüğünü ve çatışmalarda 80 IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada çatışmalarda 6 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyuruldu. (HASEKÊ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği üyelerine yönelik polis baskısı sürüyor

SONRAKİ HABER

Delîl Dîlanar 20 yıl sonra İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...