10 Mayıs 2015 10:54

Emek Gençliği üyelerine yönelik polis baskısı sürüyor

Emek Gençliği Aydın İl Örgütü, son dönemde Aydın’da Emek Gençliği üye ve yöneticilerine yönelik polis baskılarına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Gençliği Aydın İl Örgütü, son dönemde Aydın’da Emek Gençliği üye ve yöneticilerine  yönelik polis baskılarına ilişkin açıklama yaptı.

Emek Gençliği Aydın İl Gençlik Yöneticisi Berk Talay tarafından yapılan açıklamada, AKP’nin iş ve eğitim hakkı, barış ve güvenceli bir yaşam talep eden gençliğe karşı tahammülsüzlüğünün  ülke genelinde kendini göstermeye devam ettiği vurgulandı.

Haklarında Soma Katliamı, Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümü,17-25 Aralık protestosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1 Mayıs gibi pek çok demokratik eylem ve gösterilere katıldığı gerekçesiyle Emek Gençliği üye ve yöneticileri hakkında soruşturma ve davalar açıldığını anlatan Talay, polislerin Emek Gençliği üyelerinin evine giderek ailesine baskı uygulamaya çalıştığını da söyledi. İl gençlik yöneticisine dağıttığı 1 Mayıs çağrı bildirisinin çevreyi kirlettiği iddiasıyla 208 lira  para cezası verildiğini söyleyen Talay, “Polisler bununla da sınırlı kalmayarak arkadaşlarımızın ailelerine çocuğunuz sandığınız kadar iyi birisi değil diyerek göz dağı vermeye  çalışmış ve arkadaşımıza yol yakınken bu yoldan dön diyerek tehdit etmiştir. Bizler kolluk güçlerinin uyguladığı bu politikaların AKP hükümetinin çıkardığı İç Güvenlik Paketi ile birlikte sokağa ve halka yansıması olarak görüyoruz” dedi. 

‘ANAYASAL HAKKIMIZA SALDIRI’

Eğitim sisteminin  4+4+4 eğitim modeli gibi sistemler ile gericileştirilmeye devam ettiğini ve  üniversitelerin sadece parası olanın okuyabildiği kurumlara dönüştürüldüğünü vurgulayan Talay, “Üniversite öğrencilerinin parasız,bilimsel,demokratik bir eğitim, sermaye için değil halk için bilim üretme isteğine Akp hükümeti copla,gazla,tazyikli su ile cevap veriyor. Her 5 gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde cumhurbaşkanı ; ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yoktur’ diyor. Genç işçiler ağır çalışma koşulları altında sömürülmeye devam ediyor,sendika,sigorta,insanca çalışma koşulları ve güvenceli bir gelecek talepleri görmezden geliniyor” dedi. Böyle bir atmosferde gençliği talepleri etrafında birleşmeye ve örgütlenmeye çağıran Emek Gençliği’ne yönelik son dönemde Aydın Emniyeti’nin keyfi baskı uygulamalarının  arttığını ifade eden Talay, “Uygulanan bu son derece keyfi baskılar, anayasal haklarımız olan örgütlenme ve politika yapma haklarımıza yapılan bu saldırılara karşı geri adım atmayacağımızı, parasız eğitim, güvenceli gelecek ve demokratik haklarımız yolunda mücadele edeceğimizi  ve tüm Türkiye gençliğini bu yolda birleşmeye ve örgütlenmeye çağırdığımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz” diye konuştu. (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ucuz patates için Batum’a gidiyorlar

SONRAKİ HABER

Hesekê ve Serêkaniyê bölgelerinde IŞİD’e büyük darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa