10 Mayıs 2015 10:49

İşsiz öğretmenler ordusuna çözüm bulmuyorlar

Paylaş

Züleyha KARAER
Ankara

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 2003-2014 yılları arasında işsiz öğretmenlerin toplamının 2 milyon 713 bin 159 kez KPSS’ye girmek zorunda bırakıldığını, her yıl sınava girenlerin çok küçük bir kısmının atandığını belirtti. KPSS’ye giren her yüz öğretmenden ortalama 16’sının ataması yapıldığını bildiren Karaca, geriye kalan 84 öğretmenin ise ya tekrar sınava girdiğini ya da başka bir alanda çalışmak zorunda bırakıldığını dile getirdi. Karaca, bu durumun hükümetin öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi konusunda hiçbir somut planlamasının olmadığının göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Bu şekilde sınava girenlerin büyük bir bölümünün ataması yapılmayan öğretmenler ordusunun daimi  üyesi haline geldiğini ifade eden Karaca, nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı şekilde işlemesi gerektiğini söyledi.  Karaca, 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin mesleğini icra edilebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışmasının utanç verici bir durum olduğunu belirterek, “Mevcut işsiz öğretmen sayısına, yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceği de dikkate alındığında öğretmen yetiştirmesi ve öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi konusunda hiçbir somut planlamanın olmadığı görülmektedir” diye konuştu. 

Karaca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamalarının, ihtiyacın çok altında kaldığını belirterek, işsiz öğretmenlerin sürekli bir beklenti içerisine sürüklendiğini ifade etti. Karaca “2003-2014 yılları arasında KPSS’ye giren ve ataması yapılan öğretmenlerin sayısı ve atanma oranına bakıldığında sorunun ne kadar ciddi olduğu açıkça görülmektedir” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Antalya’daki Kadın Yar’ına beton döküldü

SONRAKİ HABER

Ucuz patates için Batum’a gidiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...