10 Mayıs 2015 10:13

Şam ve Cisir El-Şiğur’da çatışmalar şiddetlendi

Paylaş

Suriye’de Başkent Şam’a bağlı Kalamun bölgesindeki Cirud kasabası ile İdlib’e bağlı Cisr Eş Şuğur’da Suriye Ordusu ile el Nusra öncülüğündeki gruplar arasında çatışmalar giderek şiddetleniyor.

ANHA’nın haberine göre; Aynı bölgede yer alan el Elawîn yakınındaki kontrol noktasında da her iki taraf arasında çatışmalar şiddetleniyor. Çatışma alanlarını yoğun olarak havadan bombalayan Suriye Ordusu’nun bir kademe ilerlediği ve 3 noktayı daha el Nusra’dan aldığı öğrenildi. Ancak çatışmaların sonuçlarına ilişkin sağlıklı bilgi alınamıyor.

İdlib’e bağlı Cisr eş Şuğur kasabası, 25 Nisan günü “Fetih Ordusu” adı verilen Türkiye destekli ve el Kaide’nin Suriye yapılanması olan el Nusra Cephesi ile Suudi Arabistan ve Katar’ın silah verdiği el Furqan, Ensar el Dîn Cephesi, Ahrar eş Şam, İslam Ordusu, Ensar el Şam ile Cund el Şam gurupları tarafından ele geçirilmişti.

ŞAM YAKININDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Öte yandan başkent Şam’a bağlı Kalamun bölgesindeki Cirud kasabasında el Nusra ile Lübnan Hizbullahı’nın desteklediği Ulusal Savunma (Difaa Watanî) güçleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Suriye Ordusu güçlerinin kasabayı yoğun topçu atışıyla bombaladığı çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Şam’ın hemen güneyindeki Yermuk Kampı mahallesinde ise, IŞİD militanlarıyla Filistinli Eknaf Beyt El-Meqdis grubu arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda her iki taraftan çok sayıda ölü olduğu ileri sürüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

SYRIZA'dan Bournos: HDP korkuya karşı umudu yükseltiyor

SONRAKİ HABER

Erciş'te ağaçlar kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...