10 Mayıs 2015 10:02

HDP Kayseri Kocasinan ilçe seçim bürosuna saldırı

Paylaş

HDP Kayseri, Kocasinan İlçesi Yeni Doğan Seçim Bürosuna taşlı, sopalı saldırı gerçekleştirildi. 
Saldırıdan iki gün önce ise seçim bürosu çevresindeki bayraklar indirildi. Bayrak indirme olayında edilinen bilgiye göre 3 kişi gece 03.30'da yakalanmış ve "seçim kanununa muhalefet" gerekçesiyle para cezası verilip, serbest bırakılmıştır. 

Edilinen bilgiye göre beyaz bir araç içinde iki kişi taş ve sopa ile HDP Kayseri, Kocasinan ilçesi Yeni doğan seçim bürosuna saldırdı. 

‘SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZI HİÇ BİR ŞEY ENGELLEYEMEZ’

Cumartesi gecesi gerçekleşen saldırıya dair görüşlerini aldığımız HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacer, "Önümüz seçimler, bizlerde demokratik haklarımızı kullanacağız elbette. Seçim çalışmalarını hız kesmeden devam edeceğiz. Bizim kimseye düşmanlığı yok. Partimize ve seçim büromuza halk sahip çıkıyor." dedi. 

Güvenlik tedbirlerinin alınmasına rağmen saldırının olduğunu belirten Tacer, "En ufak bir olumsuzlukta halk bizi haberdar ediyor. Güvenlik güçleri seçim bürosu önünde beklemesine rağmen, önlenmiyor. Ya da önlenmek istenmiyor. Biz'ler HDP'yiz çalışmalarımız devam edecek. Bu saldırıyı kınıyor ve hukuki sürecinde takipçisi olacağız." diye ekledi. 
Tacer: "İki gün önce bayraklarımız indirilmiş fakat sadece para cezası verilmiştir. Ertesi gün ise bu olay gerçekleşmesi tesadüf değil. Bir an önce önlemler alınmalıdır. Seçim çalışmalarımıza hiç bir şey engelleyemez" (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası yol YPG'nin kontrolünde

SONRAKİ HABER

İki uçakta bomba araması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa