05 Ağustos 2011 10:28

İZFAŞ’ ta grev kapıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerden olan İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat Tic. AŞ. (İZFAŞ) ile DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası arasında sürdürülen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle İZFAŞ’a grev kararı asıldı.    Grev kararının asılmasından

İZFAŞ’ ta grev kapıda
Paylaş

Grev kararının asılmasından önce yapılan açıklamayı okuyan DİSK Sosyal-İş Sendikası TİS Dairesi Başkanı Engin Sezgin, 2011 Şubat ayından beri yapılan TİS görüşmelerinde 47 maddeden oluşan sendika teklif taslağının 41 maddesinde taraflarca anlaşıldığını, ancak ücret ve sosyal hak ödemelerini düzenleyen 6 maddede anlaşma sağlanamadığını dile getirdi. Sendika olarak temennilerinin bu işi masada çözmek olduğunu dile getiren Sezgin bu görüşmelerinin asıl muhatabının İZFAŞ değil İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatarak yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda 22 Ağustos tarihinden itibaren İZFAŞ çalışanları olarak greve çıkacaklarını duyurdu.

8 Eylül’de başlayacak olan 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı hatırlatan Sezgin, bu uluslararası organizasyonun 1990 yılından beri İZFAŞ tarafından yapıldığını dile getirdi. “80 yıllık bir tarihe sahip olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın başarıyla gerçekleştirilmesini mümkün kılan muazzam bir emek ve bu emeği sunan emekçilerdir” diyen Sezgin, İZFAŞ işçilerinin emeğinin ve sorunlarının görmezden gelinmesinin artık mümkün olmadığını belirtti. İZFAŞ’ta yıllarca sendikal ve sosyal haklardan yoksun, güvencesiz, ücret adaletsizliğinin var olduğu bir ortamda çalışıldığını ifade eden Sezgin, “İZFAŞ çalışanları bu ağır ve tempolu süreçte özveri ile verdikleri emeğin karşılığını istemektedirler” dedi. Fuara sayılı günler kala, taleplerinin karşılanmasını ve fuar hazırlıklarını şenlik havasında sürdürmek istediklerini belirten Sezgin, “Taleplerimize yanıt verilmediği taktirde grev kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Açıklamaya katılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek de, Sosyal-İş Sendikası üyelerinin haklı mücadelesinde daima yanlarında olacaklarını söyleyerek, birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından grev kararı, sloganlar eşliğinde İZFAŞ binası girişine asıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazze’de kadının gerçek sorunu: İsrail

SONRAKİ HABER

'DTK'ye yönelik büyük operasyon hazırlığı var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...