05 Ağustos 2011 09:50

‘Kadın cinayetleri artacak’

DİSK Kadın Komisyonu, mevcut politikalar nedeniyle kadın cinayetlerinin önümüzdeki dönemlerde artacağına ilişkin kaygılı olduklarını belirterek, kadınların merkeze alındığı bir kadın politikası yürütülmesi istedi.DİSK Kadın Komisyonu, kadın cinayetlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komisyon, kadınlar hayatlarındaki en

‘Kadın cinayetleri artacak’
Paylaş

DİSK Kadın Komisyonu, mevcut politikalar nedeniyle kadın cinayetlerinin önümüzdeki dönemlerde artacağına ilişkin kaygılı olduklarını belirterek, kadınların merkeze alındığı bir kadın politikası yürütülmesi istedi.

DİSK Kadın Komisyonu, kadın cinayetlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komisyon, kadınlar hayatlarındaki en yakın erkek tanıdıkları tarafından öldürüldğüne işaret ederek, “Kadınlar, anne, eş, kızkardeş oldukları için değil, kadın oldukları için öldürülüyor. Yani, öldürülmek için kadın olmak yeterli!” görüşünü ifade etti. Açıklamada, kadınlara özel bir bakanlık kurulması talebi dile getirildi. Komisyon açıklamasında önümüzdeki günlerde kadın cinayetlerinin artacağından duyulan kaygı da dile getirildi. Açıklamada, sığınma evlerinin çoğaltılması istenerek, Din Bir Sen’in yaptığı açıklamaya sert tepki gösterildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana kabahatin başkenti oldu!

SONRAKİ HABER

Adana Kadın Platformu isyanda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...