05 Ağustos 2011 09:49

Adana kabahatin başkenti oldu!

Adana’da “Kabahatler Kanunu” gerekçe gösterilerek hakkında bin 900 TL para cezası verilmesine tepki gösteren İHD Adana Şube yöneticisi Adnan Öğrü, “İnsan hakkını aramak için çıkıp bir yürüyüşe katılmayacak mı? Bu bir yıldırma politikasıdır “ dedi.Adana Valiliği’nin demokratik

Adana kabahatin başkenti oldu!
Paylaş
Hamdullah Keser

Adana’da “Kabahatler Kanunu” gerekçe gösterilerek hakkında bin 900 TL para cezası verilmesine tepki gösteren İHD Adana Şube yöneticisi Adnan Öğrü, “İnsan hakkını aramak için çıkıp bir yürüyüşe katılmayacak mı? Bu bir yıldırma politikasıdır “ dedi.

Adana Valiliği’nin demokratik haklarını kullanan kişileri bu gibi uygulamalarla baskı altına aldığını belirten Öğrü, “Bana ‘Kabahatler Kanunu’ gerekçe gösterilerek yazılan 25’e yakın cezadan, mahkeme sonuçlarına göre bin 900 TL para cezasına çarptırıldığım ve haciz işlemlerinin yapıldığı tebliğ edilmiştir. Bütün demokratik kurumlarda çalışanlara Adana’da benzer cezalar uygulanmaktadır. Bugüne kadar yaptığım itirazlardan 10-15 tanesi kabul edildi. Geri kalanlar ise cezaya çarptırıldı. Bunların akabinde AİHM başvurdum. Onun sonucunu bekliyorum” diye konuştu.

Mahkemelerden çıkan farklı sonuç ve yorumlara da dikkat çeken Öğrü, şunları söyledi: “Aynı mahkemeye iki başvuru yaptım. Birine red geldi, diğeri ise kabul edildi. Bu ne çelişki. İnsan çıkıp bir basın açıklaması okumayacak mı? Çıkıp bir basın açıklamasına katılmayacak mı? Hakkını aramak için çıkıp bir yürüyüşe katılmayacak mı? Bu bir yıldırma politikasıdır. Bu halkı sindirme politikasıdır. Türkiye’de yasal olan haklarımızı bile şifayı emirlerle yasada olmayan emirlerle gasp etmeye çalışıyorlar.” (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İhracatçılar ‘Kur 1,70’i geçmesin’ diyor

SONRAKİ HABER

‘Kadın cinayetleri artacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...