09 Mayıs 2015 13:15

Bakanlıkta X-Ray şiddeti

Orman ve Su İşleri Bakanlığına yerleştirilen ve Bakanlık personelinin de aranarak işyerine girmesini zorunlu hale getiren X-Ray sistemi çalışanlar üzerinde baskı ve mağduriyete sebep oluyor.

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığına yerleştirilen ve Bakanlık personelinin de aranarak işyerine girmesini zorunlu hale getiren X-Ray sistemi çalışanlar üzerinde baskı ve mağduriyete sebep oluyor. 8 Mayıs günü Tarım Orkam Sen Ankara Şube Başkanı Ercan Cömert’in mesai saatleri içerisinde X-ray cihazlarından geçerek kuruma girmesine rağmen güvenlik görevlilerince ikinci kez cihazdan geçmesi istendiği, Cömert’in reddetmesi üzerine güvenlik görevlileri ve Cömert arasında tartışma yaşandığı iddia edildi.

Tarım Orkam Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Cömert’in kurum personeli olarak kendisine potansiyel bir suçlu gibi davranıldığı gerekçesiyle ikinci defa X-ray cihazından geçmeyi reddettiği ifade edilerek, güvenlik görevlilerince X-ray cihazından geçmek için zorlandığı, 7 güvenlik görevlisi tarafından Cömert’in üzerine yürünerek zorla güvenlik odasına götürülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik görevlilerine direnen Cömert’e sendika yöneticileri ve mesai arkadaşlarının da destek vermesiyle 20 dakikaya yakın süren bir eylem gerçekleştirildiği belirtildi. İşyerlerinin birer karakola dönüştürüldüğü ifade edilen açıklamada, şiddetin yaşamın her alanına yerleştirilmeye çalışılmasına karşı mücadele edileceği ve  sürecin takipçisi olacağı belirtildi (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Üniversite Mayıs Seminerleri

SONRAKİ HABER

Türk Metal işçiyi bölmek için yalana sarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...