09 Mayıs 2015 00:58

Cam işçisinin iradesi hiçe sayılıyor

Sendika temsilcilerinin atamayla belirlenmesine tepki gösteren cam işçileri, yarın Lüleburgaz’da açıklama yapmaya hazırlanıyor. Tehdit edildiklerini belirten işçiler, “Bu dayatmalara Renault’daki gibi ‘dur’ demeliyiz” diyor. İşçilerin gazetemize gönderdiği mektubu aynen yayınlıyoruz.

Paylaş

Bir grup cam işçisi
LÜLEBURGAZ

Son yıllarda örgütlü olduğumuz Kristal-İş Sendikası’nda şu ana kadar hiç şahit olmadığımız uygulamalar olmaya başladı ve görünen o ki aratarak devam edecek.
Kısaca değinecek olursak öncelikle grev dönemi sendikamız grevimizi sahiplenmedi. Sonrasında sendika genel merkezimiz işverenin teklifinin kabul edilip edilmemesi ile ilgili yapılan referandumda ‘hayır’ oyu çoğunlukta olmasına rağmen, işverenle anlaşarak irademizi tanımadılar.
Bilinmelidir ki bütün bu olanlar cam işçisinin hafızasına yazıldı bir kere. Bizler sendikamızı sahiplendiğimizin onda biri kadar sendikamız tarafından sahiplenseydik ve hakkımız olan insanca çalışma, insanca yaşama şartlarımız sağlanabilir, şu an bu olanları paylaşmıyor olurduk.
Bütün bu olanlar işyeri ve şube seçimleriyle başladı. Sürekli demokrasiden bahseden, AKP Hükümetinin anti demokratik tutumlarını şiddetle eleştiren sendikamız seçimlerde AKP Hükümeti’nden farklı olmayan uygulamalarla binlerce cam işçisinin iradesini hiçe saymaktadır.
Evrensel gazetesinde dün çıkan mektupta arkadaşlarımız geniş bir şekilde ele almışlar. Bizim bu mektupta kısaca söylemek istediğimiz önce Mersin sonrasında Trakya’da işyeri temsilcilerinin sendika yöneticileri tarafından atanarak belirlenmesinin demokratik olmadığı ve bu tutumun işçinin iradesini tanımamak anlamına geldiğidir.
Sendikacılarımız ve işçi arkadaşlarımız şunu çok iyi bilmelidir ki bu kurum birkaç sendikacının değil bütün cam işçisinindir.

‘DUR’ DEMELİYİZ

Türk Metal Sendikası’nda sıkça örnekleri görünen bu dayatmalara Renault işçileri gibi ‘dur’ demezsek bu keyfi tutumlar artarak devam edecek ve her geçen TİS ve sendika seçimlerinde kaybeden yine biz işçiler olacağız.
Biz bu uygulamalara tepkili olan üç fabrikadaki cam işçisi arkadaşlar ile 11 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’da Lüleburgazda bulunan şubemizin önünde bir basın açıklaması yaparak tepkimizi dile getireceğiz.
Bütün bunlar olurken kulağımıza hiç hoş olmayan söylemler geliyor. Bu açıklamaya katılan arkadaşların sendika üyeliğinden çıkartacağı duyumları alıyoruz. Ama ne olursa olsun bizler tepkimizi dile getirmeye, mücadelemizi her alanda vermeye, sendikamıza, ekmeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Buradan bir kez daha bütün arkadaşlarımızı tepkimizi dile getirmeye sendikamıza sahip çıkmaya çağırarak mücadelesi bizlere örnek olan Renault, Tofaş ve diğer metal işçilerine mücadelesini selamlıyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Bosch’ta patron sendika oyunu

SONRAKİ HABER

Hatay’da kadim halklar HDP ile kucaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...