08 Mayıs 2015 14:43

Kaymaz’ın heykeline yapılan saldırı protesto edildi

HDP ve DBP Sur ilçe örgütleri, Kızıltepe’de 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz’ın anısına dikilen heykele saldırıyı kınayarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunup yargılanmasını istedi.

Paylaş

12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz'ın Sur ilçesinde bulunan heykeline yönelik saldırı yapılan açıklamayla protesto edildi. 

HDP ve DBP Sur ilçe örgütleri, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde babası Ahmet Kaymaz ile birlikte 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz anısına Sur ilçesinde yapılan heykeline yönelik saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.

Parçalanan heykel önünde yapılan eylemde konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, egemen güçlerin her zaman provokasyonlara başvurduğunu belirterek, Kaymaz'ın katilinin ceza almamasının bu saldırıyı gerçekleştirenin devlet olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. 

Kaymaz'ın heykelinin Kürt halkının onuru olduğunu hatırlatan Şimşek, "Halkımız seçimlerde bu saldırıya yanıt verecektir" dedi. Şimşek'in ardından açıklamayı yapan HDP Sur İlçe Eşbaşkan Yardımcısı Cemal Özdemir, bu saldırının HDP'ye yönelik saldırılardan bağımsız olmadığını ve ahlaksız bir saldırı olduğunu belirtti.

AKP'ni devletin bütün olanaklarını oy toplamak için kullandığını dile getiren Özdemir, "Son dönemde gerçekleştirilen bütün saldırlar ve provokasyonlar tek bir merkezden organize ediliyor" diye belirtti. 

Özdemir, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce bulunarak yargılanmasını istedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vicdani retçiler silah fuarını protesto etti

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...