05 Ağustos 2011 09:42

İran Büyükelçiliğine siyah çelenk

İran ordusunun Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü operasyon Ankara’da İran Büyükelçiliği önünde protesto edildi.İHD, Emek Partisi, BDP, ÖDP, 78’liler Girişimi ve KESK Ankara Şubeler Platformunun çağrısıyla Büyükelçilik önünde yapılan basın açıklama

İran Büyükelçiliğine siyah çelenk
Paylaş

İHD, Emek Partisi, BDP, ÖDP, 78’liler Girişimi ve KESK Ankara Şubeler Platformunun çağrısıyla Büyükelçilik önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı Sevim Salihoğlu, İran’ın yürüttüğü sınır ötesi operasyonun sivilleri de hedef aldığına dikkat çekti. Saldırıların bölgenin doğal yaşamını da tehdit eder hale geldiğini kaydeden Salihoğlu, “İran İslam Cumhuriyeti’nin yaşam hakkı başta olmak üzere temel haklara, özgürlüklere, doğaya ve diğer canlılara yönelik bu saldırılarının uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan insan haklarına aykırı olduğun belirtmek istiyoruz” dedi.

Operasyonların durdurulmasını, bölgede BM ve AGİT tarafından inceleme yapılmasını talep eden Salihoğlu, “Bir halkın haklarını hiçe sayan bir devletin bu zalim saldırılarına dünyanın duyarsız kalmaması, o devleti cesaretlendirmemesi gerekir. İran bir an önce operasyonları durdurmalı, halka karşı suç işleyenleri yargı önüne çıkararak Kürt halkında özür dilemelidir” diye konuştu.

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Ayber ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de destek verdiği açıklamanın ardından, Büyükelçilik önüne siyah çelen bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Le Pen: ‘Avronun sonu geldi’

SONRAKİ HABER

Demirbaş’ın sağlık durumu kötüye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...