08 Mayıs 2015 11:42

Erdoğan’dan Erivan U dönüşü!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Gül’ün 2008’de Cumhurbaşkanı olarak Erivan’a yaptığı ziyareti eleştirmesine Gül’den yanıt geldi. Gül, “Yanlış anlaşılma olmuştur” dedi. 2008 yılında ise bu ziyaret gerçekleştiğinde Erdoğan olumlu buluyorum’ demişti.

Erdoğan önceki akşam 3’üncü Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda tarihçileri ağırladı. Yemeğe katılan Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, Erdoğan’ın Ermenistan’da maç izlemeye giden 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin serzenişte bulunduğunu söyledi. Armağan, “Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım. Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Abdullah Gül’ün 2008’de Erivan’a yaptığı ziyareti ve Ermenistan-Türkiye maçını izlemesini eleştirmesi akıllara o dönem konuyu nasıl değerlendirdiğini getirdi. 

ANINDA TERS DÖNDÜ

2008 yılında başbakan olan Erdoğan, Şam’da kaldığı Sheraton Oteline gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve Cumhurbaşkanı Gül’ün milli maçı izlemek için Ermenistan’a gitmesini olumlu bulduğunu belirtmişti. Erdoğan “Yani biz kendimize inanıyorsak, düşüncelerimize inanıyorsak yaptığımız siyasete inanıyorsak bu tür buluşmalardan bu tür masadan kaçmamızın hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum.” demişti. 

Erdoğan, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Gül’ün Ermenistan ziyaretini eleştirmesi üzerine de tepki göstermiş ve şöyle demişti: “Sayın Baykal”ın, cumhurbaşkanımıza yönelik, ‘Gitsin soykırım anıtına çelenk koysun’ ifadesi çok çirkin. Cumhurbaşkanımız nereye çelenk koyup koymayacağını Baykal’dan daha iyi bilir.” diye konuşmuştu.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuya dair konuştu.  Gül, “Yanlış anlaşılma olmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitiren YPG'liler nedeniyle konser iptal edildi

SONRAKİ HABER

Silopi Belediyesi meclis üyesi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...